Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο πλήρης οδηγός για φάρμακα και θεραπείες για την ακμή

Τι είναι η ακμή;

Ο καθένας μιλάει για την ακμή, επομένως απαιτείται ορισμός αυτού του όρου. Η ακμή είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συνήθως σε πόρους που κλειδώνονται από σμηγματογόνες ύλες (λευκά και μαύρα στίγματα με άλλα λόγια), φλύκταινες, οζίδια ή ουροδόχους κύστη, που επηρεάζουν το πρόσωπο, το λαιμό, τους ώμους, το στήθος, την πλάτη, τα άνω μέρη των ποδιών και των χεριών.

Η ακμή είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για όλους σχεδόν τους εφήβους και για πολλούς ενήλικες, και διαρκεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό το πρόβλημα είναι χαρακτηριστικό για άτομα διαφορετικών ηλικιών, φυλών και φύλων. Ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων σε όλες τις χώρες του κόσμου υποφέρει από αυτό. Το χειρότερο πράγμα για την ακμή είναι η άσχημη εμφάνιση με φλύκταινες και ουλές, που είναι συχνά συνέπειες της ακμής.

Η ακμή έχει σημαντική κοινωνική επίδραση. Οι άσχημες φλύκταινες κάνουν πολλούς ανθρώπους να βιάζονται σε ένα φαρμακείο ή ένα φαρμακείο, επειδή οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ακμή επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις τους μεταξύ τους. Κάθε χρόνο, οι άνθρωποι ξοδεύουν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως για να αγοράσουν προϊόντα για την ακμή.

Τύποι ακμής

  • Τα σπυράκια είναι ο πιο διαδεδομένος τύπος ακμής και είναι ο τύπος που έχει ο κυρίαρχος αριθμός ανθρώπων, αλλά ίσως είναι καλό να μάθετε και για άλλες μορφές ακμής. Η κοινή ακμή είναι ο βασικός τύπος, που περιλαμβάνει μόνο τα μαύρα στίγματα, τη βασική μορφή δερματικής βλάβης.
  • Οι βλάβες είναι μικροσκοπικές δερματικές περιοχές όπου εμφανίζεται ακμή, αλλά η έννοια της βλάβης δεν αναφέρεται μόνο στις βλάβες του δέρματος, που προκαλούνται από την ακμή. Ο εξωτερικός τύπος μαύρων στιγμάτων ορίζεται ως βλάβες ακμής και σε αυτήν την περίπτωση η σμηγματογόνα ουσία φράζει τα σμηγματογόνα ωοθυλάκια.
  • Οι κομενδόνες ονομάζονται μαύρα στίγματα και λευκά στίγματα με άλλα λόγια, ανάλογα με την κατάσταση ενός πόρου, κλειστού ή ανοιχτού. Σε περίπτωση μαύρων στιγμάτων, τα ανοίγματα των πόρων διογκώνονται και γεμίζουν με ουσία που αποτελείται από κερατίνη και σμηγματογόνες ύλες και η επιφάνειά της είναι μαύρη. Στην περίπτωση των λευκών στιγμάτων οι πόροι κλείνουν και γεμίζονται με εκκριτικό προϊόν του σμηγματογόνου αδένα, που έχει φλεγμονή κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Οι άνθρωποι συχνά μαζεύουν και πιέζουν τα μαύρα στίγματα. Αλλά αυτό στο σπίτι, όπου δεν υπάρχει στειρότητα, είναι ένας άμεσος τρόπος για φλεγμονή του ιστού. Διαφορετικά βακτήρια μπορούν πολύ εύκολα να επιτεθούν στο σώμα μέσω ενός ανοιχτού πόρου.
  • Οι βλατίδες είναι μικρό, σφιχτό και φλεγμονώδες δέρμα, το οποίο είναι ελαφρώς ανυψωμένο πάνω από την επιφάνεια του δέρματος χωρίς πύον. Οι μικροσκοπικές βλατίδες μπορούν να σχηματίσουν συστάδες, καθώς το δέρμα αντιδρά στην ακμή.
  • Οι φλύκταινες μοιάζουν με βλατίδες, αλλά περιέχουν πύον στο εσωτερικό τους. Το πύον αποτελείται από ένα μείγμα βακτηρίων, λευκών αιμοσφαιρίων και νεκρών κυττάρων του δέρματος. Η περιοχή γύρω από τους σμηγματογόνους θύλακες και τις τρίχες είναι η τυπική θέση των φλυκταινών.
  • Οι κηλίδες είναι συνέπειες της ακμής, φαίνονται σαν κόκκινες κηλίδες. Η ωχρά κηλίδα είναι επίπεδη, είναι μια κόκκινη κηλίδα, κάπως ανυψωμένη στην επιφάνεια του δέρματος. Πολλές ωχρές κηλίδες μαζί κάνουν το πρόσωπο ενός ατόμου να φαίνεται σαν να έχει φλεγμονή.
  • Οζίδια είναι σταθερές βλάβες. Συνήθως πονάνε περισσότερο από άλλους τύπους ακμής. Αυτός ο τύπος ακμής εισχωρεί βαθιά στο δέρμα και κάτω από αυτό, και στο τέλος καταστρέφουν τους ιστούς. Η αφαίρεση των οζιδίων προκαλεί έντονους πόνους και μετά από αυτό μένουν ουλές. Αυτός ο τύπος ακμής είναι πολύ δύσκολο να θεραπευθεί και ο μόνος τρόπος θεραπείας της ακμής είναι η ισοτρετινοΐνη.
  • Οι κύστεις μοιάζουν κατά κάποιο τρόπο με φλύκταινες. Σχηματίζονται ως κάψουλες, και μέσα τους υπάρχει πύον, το οποίο είναι υγρό ή ημι-υγρό. Αλλά έχουν μεγαλύτερο μέγεθος σε σύγκριση με τις φλύκταινες και μπορεί να υπάρχει μόλυνση σε αυτές. Οι κύστεις διεισδύουν στο δέρμα βαθύτερα και αφού υποβληθούν σε θεραπεία, απομένουν ουλές ακμής. Από όλους τους τύπους ακμής είναι η οζώδης ακμή, η οποία είναι η πιο σοβαρή. Δύσκολα μπορούν να αντιμετωπιστούν και μόνο η ισοτρετινοΐνη μπορεί να είναι χρήσιμη. Η ισοτρετινοΐνη είναι ένα θέμα που λαμβάνεται από τη βιταμίνη Α.

Ποιος παθαίνει ακμή;

Η πραγματική κατάσταση είναι ότι σχεδόν όλοι σε όλο τον κόσμο έχουν ακμή. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν έρθει η ηλικία της εφηβείας. Είναι περίπου 12 ετών, και οφείλεται στις ορμόνες. Θα μπορούσε να συμβεί τόσο με αρσενικά όσο και με θηλυκά. Δεν εξαρτάται από την καταγωγή και την οικογένειά σας. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον που ξέφυγε από τα σπυράκια σε όλη τη ζωή. Σε κάθε περίπτωση, κάτι δεν θα εξισορροπούσε την κατάσταση του ορμονικού σας άξονα.

Η σοβαρή ιατρική θεραπεία ακμής είναι απαραίτητη σε περισσότερο από το 40 τοις εκατό όλων των περιπτώσεων ακμής. Συνήθως είναι πολύ πιθανό να αποφευχθεί η σοβαρή θεραπεία, αν και είναι αδύνατο να αποφευχθεί η επίσκεψη σε γιατρό. Ωστόσο, η ιατρική σήμερα σάς προσφέρει μια ευρεία επιλογή προϊόντων για την ακμή, τα οποία θα μπορούσατε να προμηθευτείτε χωρίς καμία συνταγή. Σας δίνουν την ευκαιρία να ξεπεράσετε την ακμή σας.

Αλλά δεν είναι πάντα ότι οι άνθρωποι μπορούν να απαλλαγούν από την ακμή τόσο γρήγορα και χωρίς δυσκολίες. Η ακμή είναι ένα από τα κύρια προβλήματα εμφάνισης από δώδεκα έως είκοσι τριών ετών. Μερικοί άνθρωποι υποφέρουν από σοβαρές μορφές του και άλλοι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα όπως και ενήλικες. Γενικά είναι αντρικό πρόβλημα. Το συναντούν λόγω υψηλότερου επιπέδου ανδρογόνων σε σύγκριση με τις γυναίκες. Αλλά η ακμή των γυναικών εξαρτάται από τον κύκλο γονιμότητάς τους και από τις αλλαγές που προκαλεί.

Συνήθως οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την ακμή προσώπου. Αλλά τα σπυράκια μπορούν επίσης να ενοχλήσουν ένα άτομο που εμφανίζεται στην πλάτη, τους γλουτούς, τα χέρια ή το στήθος.

Ο αγώνας με την ακμή κοστίζει πολύ. Η κοινωνική στάση απέναντι σε αυτό το πρόβλημα είναι του είδους που κάνει τους ανθρώπους να αγοράζουν πολλά προϊόντα ακμής σε φαρμακεία ή φαρμακεία. Είναι ένας λόγος της δημοτικότητας των προϊόντων ακμής σε όλο τον κόσμο.

Βασικές αιτίες της ακμής

Η ακμή δεν είναι ευχάριστο να αντιμετωπίσεις σε καμία περίπτωση. Όπως επίσης δεν είναι ευχάριστο να μελετάς την ακμή. Θα πρέπει όμως να καταλάβει κανείς ότι κάθε δυσάρεστο φαινόμενο πρέπει να μελετηθεί για να μπορέσει να το εξαλείψει μια για πάντα. Οι άνθρωποι μελετούν διάφορες ασθένειες και παράσιτα, γιατί είναι πρόθυμοι να μάθουν τι να κάνουν για να τα απομακρύνουν από τη ζωή της ανθρωπότητας.

Λοιπόν, η εξάλειψη «μια για πάντα» δεν συμβαίνει με την ακμή. Οι Βασικές αιτίες της ακμής μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές και μερικές φορές είναι πρακτικά αδύνατο να εξαλειφθούν αυτές οι αιτίες. Είναι ιδιαίτερα έτσι όταν μιλάμε για εσωτερικές αιτίες της ακμής: πώς να καταπολεμήσεις ένα πράγμα που είναι μέσα σου;
Βασικές αιτίες της ακμής Ίσως σε άλλες περιπτώσεις έχοντας τέτοιους εσωτερικούς παράγοντες οποιωνδήποτε άλλων προβλημάτων, οι άνθρωποι αρχίζουν να λαμβάνουν κάποιες προετοιμασίες ελπίζοντας ότι αυτό θα συμβεί. Αλλά γενικά δεν είναι η αιτία με την ακμή.

Τα βασικά αίτια της ακμήςείναι διάφορες και όχι τόσο εύκολα, ακόμα και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ δύσκολο να εξαλειφθούν και καλό είναι αν δεν είναι τόσο σοβαρά, να τις αντέχετε. Αλλά σε κάθε περίπτωση η ακμή ενοχλεί, ενοχλεί και τα λοιπά και τα λοιπά.

Τι νιώθετε έχοντας ακμή στην πλάτη σας; Νομίζω ότι έχεις δυσφορία. νιώθεις ότι κάτι σε αυτό το μέρος σε παρεμβαίνει κάθε φορά. Μπορεί επίσης να αισθανθείτε πόνο, το προσβεβλημένο μέρος μπορεί να φαγούρα και το σκάσιμο των λευκών κεφαλών με αποστήματα μπορεί να λερώσει τα ρούχα και τα εσώρουχά σας.

Το ίδιο συμβαίνει με την ακμή που εμφανίζεται στην πλάτη, στους ώμους, στους γλουτούς, στα πόδια, στα χέρια και σε άλλα σημεία όπου μπορεί να εμφανιστεί ακμή. Επιπλέον, εάν εμφανιστεί ακμή στα χέρια (τα χέρια) ή στα πόδια (πόδια), μπορεί να εμποδίσει τη δραστηριότητά σας σε ορισμένες περιοχές. Η ακμή στο σώμα σε ορισμένα σημεία δεν σας αφήνει να φορέσετε το αγαπημένο σας φόρεμα ή/και μαγιό.

Τι νιώθετε έχοντας ακμή στο πρόσωπό σας; Νομίζω ότι εκτός από αυτά τα αποτελέσματα που προκαλεί η ακμή στο σώμα θα νιώθετε μεγάλη ανησυχία για την κατεστραμμένη ομορφιά σας.

Έτσι οι βαθύτερες αιτίες της ακμής μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές, ξεκινώντας από εσωτερικά αίτια όπως βακτήρια, ενισχύοντας την παραγωγή σμήγματος και ορμόνες και τελειώνοντας με απεριποίηση, αλλά η επίδρασή τους είναι ούτως ή άλλως κακή και απαιτούν τη χρήση προϊόντων θεραπείας ακμής.

Εξωτερικές αιτίες ακμής: περιβαλλοντικοί παράγοντες

Οι άνθρωποι είναι μάλλον ευάλωτα πλάσματα. Είναι εκτεθειμένοι σε πολλούς εξωτερικούς παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να είναι πραγματικά αδίστακτοι για αυτούς. Και από μερικά από αυτά η φτωχή ανθρωπότητα δεν έχει κανένα αποτελεσματικό μέσο.

Όταν κάποιος ακούει τέτοια λόγια, σκέφτεται πρώτα κάποια ηφαίστεια ή ανεμοστρόβιλους ή τσουνάμι. Αλλά συμβαίνει ότι ένας άνθρωπος μπορεί να είναι αβοήθητος όταν έχει κάποιο μικρότερο πρόβλημα, το οποίο δεν προκαλεί κανένα θάνατο, αλλά παρόλα αυτά είναι ένα πολύ, πολύ δυσάρεστο πράγμα. Ένα από αυτά τα προβλήματα είναι η ακμή.

Σίγουρα οι άνθρωποι δεν είναι πάντα τόσο ευάλωτοι και αβοήθητοι απέναντι στην ακμή. Υπάρχουν όμως κάποιες εξωτερικές αιτίες ακμής, οι οποίες είναι πραγματικά μη προλαμβανόμενες. Μερικές φορές είναι ακόμη και δύσκολο να αποφευχθούν. Αυτά περιλαμβάνουν, πρώτα απ 'όλα, το μολυσμένο περιβάλλον, το οποίο αναφέρεται ως μία από τις αιτίες της ακμής και αναμφίβολα πολλών άλλων ασθενειών.

Συχνά αυτό αφορά ανθρώπους που ζουν δίπλα σε μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις, οι οποίοι είναι, φυσικά, γνωστοί ως τεράστιοι ρυπαντές του αέρα και των υδάτων. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση με αυτές τις επιχειρήσεις έχει βελτιωθεί από περιβαλλοντική άποψη – αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι έχουν αναπτυχθεί και εφαρμοστεί σύγχρονα συστήματα καθαρισμού αερίου στις περισσότερες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, τα οποία επιτρέπουν τη μείωση της περιεκτικότητας σε σκόνη, μονοξείδιο του άνθρακα / διοξείδιο του άνθρακα και θείο στις εκπομπές αυτών των εγκαταστάσεων.

Ωστόσο, είναι κατανοητό ότι το να ζεις πολύ κοντά σε εγκαταστάσεις παραγωγής μπορεί να βλάψει πολύ τη περιποίηση του δέρματός σου . Αυτό αφορά όχι μόνο τον αέρα, αλλά και το νερό, στο οποίο μπορείτε να κολυμπήσετε ή να κάνετε μπάνιο ενώ μπορεί να μολύνεται από βιομηχανικά λύματα και διάφορα χημικά που συχνά πλένονται από βροχοπτώσεις κ.λπ. σε ποτάμια και λίμνες. Ένα τέτοιο μολυσμένο νερό κάνει μεγάλη ζημιά στο δέρμα και δεν πρέπει να εκπλαγείτε αν έχετε ακμή σε ορισμένα σημεία του δέρματός σας μετά από τέτοιο κολύμπι.

Επομένως, θα πρέπει να ενημερώνεστε και να γνωρίζετε, σε ποιες δεξαμενές νερού δεν συνιστάται να κολυμπήσετε.

Μην κάνετε κακό στον εαυτό σας (δηλαδή να μαζεύετε και να πιέζετε την ακμή) και να επισκέπτεστε περιβαλλοντικά καθαρά μέρη όποτε είναι δυνατόν.

Θεραπεία ακμής

Οι φυσικές θεραπείες ακμής είναι ευρέως γνωστές για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Τα πιο δημοφιλή και αποδεδειγμένα μέσα και θεραπείες ακμής παρατίθενται παρακάτω.

  • Προσπαθήστε να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας. Είναι μάλλον δύσκολο, αλλά πρέπει να το θυμάστε. Συχνά αγγίζουμε τα πρόσωπά μας ενώ σκεφτόμαστε, διαβάζουμε ή γελάμε. Μην τρίβετε, μην ξύνετε ή αγγίζετε το πρόσωπό σας με τα χέρια σας, ειδικά αν δεν είναι τόσο καθαρά. Γεγονός είναι ότι μπορεί να βρεθούν πολλά βακτήρια στα χέρια μας και αυτά τα βακτήρια μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα της ακμής. Φυσικά δεν είναι εύκολο να ακολουθήσουμε αυτή τη συμβουλή γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συνειδητοποιούμε ότι αγγίζουμε το πρόσωπό μας τόσο συχνά. Απλώς συνηθίστε να ελέγχετε την επαφή χέρι με πρόσωπο και μην ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια σας από καιρό σε καιρό.
  • Εάν η ακμή σας ταξινομείται ως ήπια ή μέτρια, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε προϊόντα ακμής όπως: αλοιφές για το δέρμα, λοσιόν, διάφορα τζελ και διαλύματα που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, αζελαϊκό οξύ ή σαλικυλικό οξύ. Επιπλέον, προϊόντα που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κοινή ακμή που προκαλείται από το Propionibacterium acnes. Επίσης το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου βοηθά στη μείωση της παραγωγής λιπαρότητας του δέρματος. Άλλα προβλήματα όπως τα μαύρα στίγματα και τα λευκά στίγματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με σαλικυλικό έλαιο, θείο και πόρους. Επιπλέον, το σαλικυλικό οξύ είναι καλό στη μείωση του αριθμού των βλαβών της ακμής εισχωρώντας στους αδένες του ελαίου και μειώνοντας την υπερδραστηριότητά τους.

Χειρουργική διαδικασία με λέιζερ για τη θεραπεία της ακμής

Πολλοί άνδρες και γυναίκες στρέφονται στη χειρουργική επέμβαση με λέιζερ για τη θεραπεία της ακμής. Όλοι γνωρίζουν τι επικίνδυνες συνέπειες μπορεί να έχει η αναισθησία. Επιπλέον, πολλά άτομα μπορεί να εμφανίσουν έντονο πόνο και να χρειαστούν μεγάλο χρόνο θεραπείας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα εμπλακούν πλήρως στην εργασία και την οικογενειακή τους ζωή. Οι ασθενείς πρέπει να λαμβάνουν πρόσθετα δισκία για να μειώσουν τον πόνο και η τιμή γίνεται μεγαλύτερη καθώς και οι κίνδυνοι γίνονται σημαντικοί. Πολλές λοσιόν, κρέμες, φάρμακα και τζελ με ορμόνες ή χημική προέλευση δεν είναι επίσης φυσικά. Συνιστάται ιδιαίτερα να απέχετε και από αυτές τις στρατηγικές.

Εάν προτιμάτε τη βιολογική θεραπεία ακμής, προγραμματίστε προσεκτικά στο σπίτι ή με το γιατρό σας. Πρώτα απ 'όλα δεν πρέπει να περιμένετε άμεσο αποτέλεσμα όπως σε περίπτωση επέμβασης με λέιζερ. Αλλά με τη φυσική θεραπεία ακμής δεν θα υπάρχουν ουλές, ούτε επώδυνη και χρονοβόρα επούλωση. Πριν επιλέξετε κάποιο συγκεκριμένο χάπι θεραπείας ακμής, βρείτε ένα αντίστοιχο φόρουμ με κριτικές προϊόντων (όπως το φόρουμ θεραπείας ακμής clearpores), ελέγξτε και εξοικειωθείτε με τη λίστα των συστατικών του. Μελετήστε τις λεπτομέρειες για κάθε συστατικό και αποτρέψτε την πιθανότητα αλλεργίας. Ζητήστε τη σύσταση του επαγγελματία υγείας σας. Το επόμενο βήμα είναι να μάθετε για την εταιρεία που παράγει το προϊόν. Οποιοσδήποτε σεβαστός κατασκευαστής πρέπει να σας παρέχει εκπαιδευτικές προφυλάξεις και τον πλήρη κατάλογο των συστατικών.

Ορμονική ακμή

Εκατομμύρια γυναίκες γνωρίζουν πότε πλησιάζει αυτή η ώρα του μήνα. Οι ορμονικές αλλαγές στο δεύτερο μισό του κύκλου περιλαμβάνουν οίδημα, κράμπες, εναλλαγές διάθεσης και ακμή. Δεν έχει γίνει πολλή έρευνα για το θέμα, αλλά οι ειδικοί συμφωνούν ότι η προεμμηνορροϊκή ακμή είναι μια ευρέως διαδεδομένη πάθηση. Επιβεβαιώνεται ότι σχεδόν οι μισές γυναίκες υποφέρουν από ξαφνικές εξάρσεις ακμής σχεδόν για μια εβδομάδα πριν από την περίοδό τους.

Η τακτική θεραπεία ακμής, όπως τα τοπικά ρετινοειδή και τα τοπικά αντιβιοτικά, μπορεί να μην βοηθήσουν στην περίπτωση της ορμονικής ακμής. Ο γιατρός σας θα είναι σε θέση να προσδιορίσει εάν η ακμή σας επηρεάζεται ορμονικά από τις ακόλουθες ενδείξεις:

- Ακμή σε ενήλικες, είτε εμφανίζεται για πρώτη φορά είτε επιμένει;
- Ξεσπάσματα ακμής πριν από την έμμηνο ρύση·
- Ακανόνιστες περιόδους;
- Η λιπαρότητα του δέρματός σας ξεπερνά τα όρια;
- Υπερτριχισμός (προβλήματα με την ανάπτυξη των μαλλιών)
- Αυξημένα επίπεδα ανδρογόνων στο αίμα σας.

Αν και η ορμονική ακμή συνήθως αρχίζει να ενοχλεί γυναίκες περίπου 20-25 ετών, οι έφηβοι και οι ηλικιωμένες γυναίκες μπορεί να είναι επιρρεπείς σε αυτήν. Και οι γυναίκες άνω των 30 είναι μια ομάδα κινδύνου. Οι περιοχές που προσβάλλονται συχνότερα από ορμονική ακμή είναι το κάτω πρόσωπο - η γραμμή της γνάθου και το πηγούνι - καθώς και η πλάτη και το στήθος, με το πρόσωπο να παραμένει το πιο δημοφιλές μέρος των κηλίδων και των βλαβών.

Πώς και γιατί ξεκινά ηορμονική ακμή- η οποία είναι σχετικά μέτρια κατά κανόνα και περιορίζεται σε περιστασιακές κωμωδίες και μικρά φλεγμονώδη οζίδια; Στην ηλικία των εννέα ή δέκα ετών τα επινεφρίδια αρχίζουν να παράγουν τη θειική διυδροεπιανδροστερόνη (DHEAS), ένα ανδρογόνο. Αρκετά χρόνια αργότερα, καθώς πλησιάζει η εφηβεία, οι σμηγματογόνοι αδένες αυξάνουν την παραγωγή σμήγματος, του φυσικού ελαίου του δέρματος. Αυτό συμβαίνει ως συνέπεια της δραστηριότητας των «ανδρικών» ορμονών στο σώμα μιας γυναίκας, όπως η αφυδροτεστοστερόνη (DHT) και η τεστοστερόνη.

Αιτίες ορμονικής ακμής

Κάθε γυναίκα πρέπει να αντιμετωπίσει κάποια πράγματα όπως φούσκωμα, κράμπες, εναλλαγές της διάθεσης και ακμή. Συμβαίνει κάθε μήνα. Η ακμή θεωρείται ότι επηρεάζεται από τις ορμόνες. Ωστόσο, οι ερευνητές δεν έχουν λάβει καμία απάντηση σε αυτό ακριβώς το θέμα - μέχρι τώρα. Η τελευταία εβδομάδα του κύκλου χαρακτηρίζεται από εξάρσειςορμονικής ακμής στο 50% των γυναικών, επιβεβαίωσε μια πρόσφατη μελέτη.

Όντας ένα συγκεκριμένο είδος ακμής, είναι πολύ πιθανό η ορμονική ακμή να μην ανταποκρίνεται σε τέτοιες παραδοσιακές θεραπείες όπως τα τοπικά ή συστηματικά αντιβιοτικά ή τα τοπικά ρετινοειδή. Υπάρχουν διάφορες ιδέες που μπορεί να βοηθήσουν εσάς και το γιατρό σας να βρείτε τις αιτίες της ορμονικής ακμής:

- Οι εξάρσεις ακμής προηγούνται του εμμηνορροϊκού κύκλου·
- Η ακμή εμφανίζεται πάντα πριν από την έμμηνο ρύση
- Αναφορά για ακανόνιστες εμμηνορροϊκές περιόδους
- Λιπαρό δέρμα του προσώπου σου, αυτό που δεν σου συνηθίζει
- Υπερβολική τριχοφυΐα, αλλιώς γνωστή ως υπερτρίχωση
- Τα επίπεδα ορισμένων ανδρογόνων είναι αυξημένα

Συνήθως η ορμονική ακμή ξεκινά γύρω στην ηλικία των 20-25 ετών, αν και μπορεί να χτυπήσει εφήβους καθώς και ώριμες γυναίκες, άνω των 30 ετών (στην περίπτωση αυτή είναι πιο επίμονη). Οι περιοχές που προσβάλλονται συχνότερα από την ακμή είναι το κάτω μέρος του προσώπου - η γραμμή της γνάθου και το πηγούνι - καθώς και η πλάτη και το στήθος, με το πρόσωπο να παραμένει το πιο δημοφιλές μέρος των κηλίδων και των βλαβών. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η ορμονικά επηρεασμένη ακμή είναι σπάνια σοβαρή και συνήθως εκδηλώνεται ως μικρά φλεγμονώδη οζίδια και βλατίδες, οι γυναίκες που πάσχουν από τη νόσο δεν μπορούν παρά να αναρωτηθούν: πώς ξεκινά; Ποιες είναι οι αιτίες της ορμονικής ακμής;

Αρχικά εμφανίζεται λίγο πριν την ηλικία της εφηβείας (κοντά στην ηλικία των 9 ή 10 ετών), τα επινεφρίδια αρχίζουν να απελευθερώνουν ειδική ανδρογόνο ορμόνη - θειική διυδροεπιανδροστερόνη (DHEAS). Τα ανδρογόνα είναι οι λεγόμενες «ανδρικές» ορμόνες, αν και παράγονται και από το σώμα της γυναίκας. Άλλες «ανδρικές» ορμόνες είναι η αφυδροτεστοστερόνη (DHT) και η τεστοστερόνη. Όλα λειτουργούν ως διεγερτικά για τους σμηγματογόνους αδένες. Αποτέλεσμα αυτού είναι η έντονη παραγωγή λίπους στην επιφάνεια του δέρματος (σμήγμα), που είναι μια από τις κύριες αιτίες της ορμονικής ακμής.

Αυτός είναι ο λόγος για την ακμή και το λιπαρό δέρμα των εφήβων. Τα αγόρια υποφέρουν περισσότερο από «αρσενικές» ορμόνες επειδή έχουν φυσικά περισσότερες από αυτές. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί η ακμή στους εφήβους, καθώς τα ορμονικά τους επίπεδα αλλάζουν πάντα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η πρώτη αντίδραση στην εξωτερική θεραπεία μπορεί να είναι καλή, εάν οι γιατροί χρησιμοποιήσουν μεθόδους όπως τα ρετινοειδή και το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να χρησιμοποιούνται αντιβιοτικά. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές αυτά τα φάρμακα, ακόμη και σε συνδυασμό με ένα από του στόματος αντιβιοτικό, δεν παρέχουν μακροπρόθεσμη θεραπεία για τη θεραπεία της ακμής στους εφήβους λόγω των ορμονικών αλλαγών. Συχνές προσαρμογές στα προγράμματα θεραπείας είναι συχνά απαραίτητες.

Πολλά θηλυκά αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα κατά την ωριμότητα. Κάποιοι άλλοι μπορεί να μην το βιώσουν μέχρι τα είκοσι ή τα τριάντα τους, περνώντας από συνεχείς εστίες λίγες μέρες πριν από τον εμμηνορροϊκό τους κύκλο. Συμβαίνει επειδή το επίπεδο των οιστρογόνων τους είναι το υψηλότερο στη μέση του κύκλου (υπό την προϋπόθεση ότι μια γυναίκα δεν χρησιμοποιεί ορμονικά χάπια για τον έλεγχο των γεννήσεων). Όταν μια γυναίκα πλησιάζει την περίοδο της, το επίπεδο των οιστρογόνων μειώνεται. Υπάρχει επίσης μια άλλη ορμόνη που μπορεί να προκαλέσει ορμονική ακμή. Μετά την ωορρηξία, οι ωοθήκες παράγουν προγεστερόνη που οδηγεί το δέρμα σε λιπαρότητα.

Το επίπεδο ορμονών είναι επίσης μια από τις αιτίες της ορμονικής ακμής που συμβαίνει σε έγκυες γυναίκες. Λόγω των ορμονικών αλλαγών στο τρίτο τρίμηνο, οι σμηγματογόνοι αδένες αρχίζουν να παράγουν πολύ σμήγμα και αυτός είναι ο λόγος για συχνές εκρήξεις. Η εμμηνόπαυση μπορεί επίσης να είναι στη λίστα των αιτιών της ορμονικής ακμής. Η παραγωγή οιστρογόνων μειώνεται και η τεστοστερόνη κυριαρχεί στον οργανισμό της γυναίκας.

Η ακμή που αναπτύσσεται κατά την έμμηνο ρύση δεν εξαφανίζεται χωρίς ιατρική βοήθεια. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο και να βρείτε προϊόντα ακμής που θα αντιμετωπίσουν όλες τις αιτίες της ορμονικής ακμής.

Κορυφαία φάρμακα για την ακμή

Η ακμή είναι ένα δύσκολο πρόβλημα για έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων. Και πολλοί από αυτούς απλώς χάνουν την καρδιά τους επειδή συχνά είναι δύσκολο να κοιτάξει κανείς και να δημιουργήσει ορόσημα για τον εαυτό του στη μάχη κατά της ακμής, ακριβώς επειδή τα προϊόντα θεραπείας ακμής είναι τόσο πολυσχιδή όσο και οι αιτίες της ακμής. Και ακόμη και ορισμένα σκευάσματα μπορούν πραγματικά να ονομαστούν κορυφαία φάρμακα για την ακμή δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα είναι αποτελεσματικά στην ίδια σας την περίπτωση.

Χρησιμοποιήστε τη benchmarking. Είναι αρκετά συνηθισμένο στις επιχειρήσεις να δημιουργούνται διαφορετικά γραφήματα σύγκρισης, για παράδειγμα, όταν διεξάγεται διαγωνισμός και πρέπει να επιλεγεί ένας επιτυχημένος προμηθευτής. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα συγκριτικά γραφήματα (συχνά με σύστημα βαθμών) βοηθούν την εταιρεία να δικαιολογήσει την επιλογή της και να επιλέξει την πιο ανταγωνιστική επιλογή.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με το πρόβλημα που σχετίζεται με την ακμή. Δημιουργήστε ένα συγκριτικό διάγραμμα των κορυφαίων φαρμάκων για την ακμή, στο οποίο μπορείτε να αναφέρετε τα κύρια χαρακτηριστικά που θα σας βοηθήσουν να γνωρίζετε τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα διαφορετικών προϊόντων και φυσικά να φτάσετε στον τελικό στόχο – να βρείτε το κορυφαίο φάρμακο για την ακμή και το οποίο μπορείτε να βρείτε εύκολα στα φόρουμ αξιολόγησης προϊόντων ακμής.

Μπορεί να είναι π.χ. ασφάλεια, φήμη του προϊόντος κ.λπ. Στο διάγραμμα μπορείτε να αναπτύξετε ένα σύστημα βαθμών με το βάρος κάθε χαρακτηριστικού/δείκτη και το σύνολο των βαθμών θα σας δώσει μια ιδέα ποιο είναι το κορυφαίο φάρμακο για την ακμή .

Στη λίστα των δυνατοτήτων σας, μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε χαρακτηριστικά όπως η πολυπλοκότητα της δράσης. Τα σύνθετα προϊόντα είναι, κατά κανόνα, καλύτερα από τα μονής δράσης. Για παράδειγμα, τέτοια πολύπλοκα παρασκευάσματα μπορεί να αποτελούνται από χάπια και τζελ σε μία συσκευασία.

Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή γιατί μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη τόσο των εσωτερικών αιτιών της ακμής, για παράδειγμα, του ακατάλληλου επιπέδου ορμονών (με χάπια) όσο και των εξωτερικών - αυξημένη παραγωγή σμήγματος, απόφραξη των πόρων του δέρματος (με τη βοήθεια τζελ). Σίγουρα θα δώσει περισσότερο αποτέλεσμα αν θέλετε πραγματικά να απαλλαγείτε από την ακμή. Επομένως, ορίστε ένα υψηλό βάρος (προτεραιότητα) σε αυτήν τη λειτουργία στο πίνακα σύγκρισης κορυφαίων φαρμάκων για την ακμή.

Φυσικό πλύσιμο σώματος για ακμή

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν τόσες πολλές προετοιμασίες που μπορούν να αμφισβητήσουν το δικαίωμα να είναι το ίδιο. Αλλά όλοι καταλαβαίνουν ότι το φυσικό πλύσιμο σώματος κατά της ακμής είναι μια καλή διέξοδος εάν πάσχετε από αυτή τη όχι θανατηφόρα αλλά και πάλι πολύ δυσάρεστη και ενοχλητική ασθένεια. Το πιο ισχυρό επιχείρημα είναι ότι τα φυσικά σκευάσματα έχουν πάντα λιγότερες παρενέργειες από τα αφύσικα.

Εάν δεν πιστεύετε, μπορείτε να διαβάσετε οποιοδήποτε εγχειρίδιο για ένα πλύσιμο σώματος με χημική ακμή και θα καταλάβετε. Οι παρενέργειες είναι απλώς πολλαπλές. Η θεραπεία της ακμής στο σώμα δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση και δεν είναι και τόσο ασφαλής όταν παίρνετε τέτοια σκευάσματα.

Το να σκέφτεσαι την υγεία σου είναι καλό πράγμα, και είναι αναμφισβήτητα καλό όταν σκέφτεσαι όχι μόνο την παρούσα στιγμή στην κατάσταση της υγείας σου, αλλά και τις συνέπειες της θεραπείας που εφαρμόζεις σε κάθε ασθένεια που έχεις.

Λοιπόν, ποιο φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να πιστεύεται ότι είναι πραγματικά κατάλληλο για φυσικό πλύσιμο σώματος κατά της ακμής; Πρόκειται για διάφορα βότανα, παρασκευάσματα με βάση τα μεταλλικά στοιχεία και τις βιταμίνες. Υπάρχουν όμως και κάποια ευρέως χρησιμοποιούμενα προϊόντα που δεν είναι φυσικά και μπορούν να προκαλέσουν κάποιες παρενέργειες.

Το πρώτο είναι το βενζοϋλοϋπεροξείδιο. Είναι μάλλον γνωστό προϊόν θεραπείας ακμής και έχει σχετικά ήπια δράση, γι' αυτό συχνά συνιστάται για χρήση σε ορισμένες όχι πολύ δύσκολες περιπτώσεις, ως γενικό μέσο για την καταπολέμηση της ακμής. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και οι χημικά τροποποιημένες εκδόσεις του είναι ένα θέμα που στεγνώνει το δέρμα έτσι ώστε να μπορούν να προκληθούν από αυτό ορισμένες ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Τα ρετινοειδή είναι ουσίες σε σχέση με τη βιταμίνη Α. Γενικά, αυτά είναι κάτι σαν τεχνητά ανάλογα αυτής της βιταμίνης. Καθώς η βιταμίνη Α πρέπει να καταναλώνεται για τη βελτίωση του δέρματος και την απαλλαγή από την ακμή, καθώς τα ρετινοειδή είναι χρήσιμα για την εξωτερική θεραπεία της ακμής. Αλλά ακόμα κι έτσι έχουν τεχνητή προέλευση και μπορούν να επηρεάσουν επιβλαβή το δέρμα, ειδικά ένα από αυτά που ονομάζεται ισοτρετινοΐνη. Τα ρετινοειδή όπως η ισοτρετινοΐνη έχουν τόσο μακρύ κατάλογο παρενεργειών που είναι πιο τρομακτικά από την ίδια την ακμή.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα ρετινοειδή για την ακμή

Τα ρετινοειδή δεν είναι τόσο αβλαβή όσο, για παράδειγμα, τα φυσικά σκευάσματα θεραπείας ακμής. Τα ρετινοειδή, στην πραγματικότητα, είναι απλώς χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ακμής. Παρά το γεγονός ότι σχετίζονται με τη ρετινόλη (Βιταμίνη Α), στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο χρήσιμες όσο αυτή η βιταμίνη και, σε αντίθεση με τις βιταμίνες, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πολύ προσεκτικά.

Αφορά ιδιαίτερα τα ρετινοειδή που χρησιμοποιούνται από το στόμα, κυρίως επειδή είναι πιο ισχυρά στη δράση τους και συνταγογραφούνται σε βαρύτερες περιπτώσεις (το πιο ευρέως γνωστό ρετινοειδές, που χρησιμοποιείται από το στόμα, είναι η ισοτρετινοΐνη – ίσως το πιο ισχυρό φάρμακο για τη θεραπεία της ακμής). Ο κύριος λόγος για τον οποίο τα ρετινοειδή πρέπει να χρησιμοποιούνται τόσο προσεκτικά είναι το γεγονός ότι δεν είναι φυσικά. Η θεραπεία της ακμής με ρετινοειδή είναι ωστόσο μάλλον αποτελεσματική.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένα ρετινοειδή (μόνο μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούνται εξωτερικά - σε ορισμένες τοπικές περιοχές του δέρματος) πωλούνται χωρίς ιατρική συνταγή, δεν συνιστάται η χρήση τους χωρίς συμβουλή γιατρού. Βασικά, αυτά είναι συνταγογραφούμενα φάρμακα για την ακμή. Το θέμα είναι ότι λόγω της αφύσικότητάς τους τα ρετινοειδή έχουν ορισμένα παρενέργειες,που μπορεί να είναι μάλλον σοβαρές σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε ρετινοειδή για την ακμή και βρείτε τα μέτρα που συνιστώνται ανεπιφύλακτα για τη διεξαγωγή προτού επιλέξετε και χρησιμοποιήσετε ρετινοειδή:

  1. διαβάστε ένα εγχειρίδιο ή σχολιασμό ή άλλες πληροφορίες που συνοδεύουν την προετοιμασία και ακολουθήστε τις συνταγές που αναφέρονται σε αυτό το εγχειρίδιο.
  2. ρωτήστε έναν γιατρό σχετικά με τη μέθοδο χρήσης και την περιοδικότητα χρήσης, καθώς και για τις προφυλάξεις που απαιτούνται κατά τη λήψη του σκευάσματος.
  3. τηρήστε προσεκτικά τη συνταγογραφούμενη δόση.
  4. μην εγκαταλείψετε τη λήψη του σκευάσματος καθώς και να μην τροποποιήσετε τις δόσεις χωρίς να συμβουλευτείτε γιατρό.
  5. ενημερώστε τον γιατρό για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες ή άλλο απροσδόκητο πρόβλημα, που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα ρετινοειδή για την ακμή; Ίσως η χρήση ρετινοειδών να μην είναι ένα είδος μεγάλης επιστήμης, ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή επειδή αυτά τα προϊόντα μπορεί να μην είναι πλήρως ασφαλή. Αν ψάχνετε για ένα ασφαλέστερο φάρμακο, είναι καλύτερα να στραφείτε σε φυσικά φάρμακα για την ακμή.

Τι είναι η ισοτρετινοΐνη;

Ποιες είναι οι γνώσεις σας για την ισοτρετινοΐνη; Ίσως έχετε ακούσει ότι η ισοτρετινοΐνη είναι ένα από τα ρετινοειδή και είναι ένα συνθετικά παραγόμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής, όπως και άλλα ρετινοειδή. Καθώς η ισοτρετινοΐνη είναι συνθετικό σε σχέση με τη ρετινόλη, η τελευταία είναι γνωστή σε εμάς ως βιταμίνη Α. Αλλά φυσικά η ισοτρετινοΐνη δεν είναι σε καμία περίπτωση παρόμοια με τη βιταμίνη Α στη δράση της ή σε άλλες παραμέτρους που σχετίζονται με χρησιμοποιώντας αυτό το παρασκεύασμα. Τι άλλο λοιπόν είναι ευρέως γνωστό για την ισοτρετινοΐνη;

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά για το φάρμακο είναι φυσικά κυρίως εκείνοι που ασχολούνται με τη θεραπεία της ακμής, δηλαδή οι γιατροί και οι ασθενείς τους. Δεν είναι καλό σε καμία περίπτωση να είστε το τελευταίο, επειδή υπάρχουν επίσης ορισμένα στοιχεία που είναι γνωστά για την ισοτρετινοΐνη, τα οποία σίγουρα δεν θα σας προσθέσουν καμία εμπιστοσύνη όταν χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο. Ισοτρετινοΐνη, και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο θα πρέπει τουλάχιστον να προσέχετε τη χρήση της, για να μην πω περισσότερα, ότι θα έπρεπε να φοβάστε τη χρήση της ισοτρετινοΐνης.

Βλέπετε, η ισοτρετινοΐνη είναι απλώς ένα από τα ισχυρότερα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ακμής. Και επίσης να έχετε κατά νου ότι δεν είναι φυσικό προϊόν, επομένως μπορεί να μην είναι τόσο συμβατό με τον οργανισμό σας όσο θα μπορούσε να είναι. Έτσι, η ισχύς αυτού του φαρμάκου καθώς και η αφύσικοτητα του ισοδυναμούν με πολύ ισχυρές παρενέργειες που προκαλούνται από αυτό. Και δεδομένου ότι η ισοτρετινοΐνη είναι το ισχυρότερο προϊόν θεραπείας ακμής, έχει τις πιο σοβαρές παρενέργειες. Η Εγκυμοσύνηείναι η μεγαλύτερη αντένδειξη κατά της χρήσης ισοτρετινοΐνης – οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούν αυτό το φάρμακο, επειδή μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα με τα μελλοντικά παιδιά τους.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε με αυτό, είναι είτε να μην χρησιμοποιήσετε ισοτρετινοΐνη, είτε να προσπαθήσετε να αποφύγετε τη χρήση της εκ των προτέρων. Βλέπετε, λόγω της ισχύος της η ισοτρετινοΐνη γενικά συνταγογραφείται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις. Και τέτοιες περιπτώσεις γενικά δεν είναι τόσο δύσκολο να αποφευχθούν.

Θεραπεία κατά της ακμής

Εάν θέλετε να θεραπεύσετε την ακμή αποτελεσματικά, τότε θα πρέπει να βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα σε κατάλληλη τιμή για να την αντιμετωπίσετε με το πρόβλημα. Μπορεί μερικές φορές να φαίνεται ότι είναι δύσκολο να το εκπληρώσεις στην τρέχουσα κατάσταση της αγοράς.

Αν και υπάρχει ένα ευρύ φάσμα φυσικών προϊόντων περιποίησης δέρματος και θεραπειών κατά της ακμής χωρίς συνταγή, τα περισσότερα από αυτά δεν λειτουργούν πραγματικά και δεν μπορούν να σας φέρουν πιο κοντά στο υγιές καθαρό δέρμα που υπόσχονται. Θυμηθείτε επίσης ότι ακόμη και εκείνα τα συμπληρώματα που αγοράζονται και χρησιμοποιούνται συχνότερα από τους καταναλωτές μπορεί να προκαλέσουν ορισμένες ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Κάντε λοιπόν την επιλογή μιας αποτελεσματικής θεραπείας με βότανα μόνο αφού διαβάσετε έναν μεγάλο αριθμό κριτικών σε φόρουμ για την ακμή και χρησιμοποιήστε το σύστημα περιποίησης δέρματος που αποτελείται από πολλαπλά συστατικά, καθώς σημαίνει ότι ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ακμής σε διαφορετικά επίπεδα.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συμβουλές θεραπείας κατά της ακμής στο φόρουμ θεραπείας ακμής.

Ουλές ακμής

Οι ουλές ακμής είναι τα σημάδια του ουλώδους ιστού που αφήνουν πίσω τους τα σπυράκια ακμής που δεν είχαν αντιμετωπιστεί ή είχαν φλεγμονή. Το μέγεθος, η συχνότητα και ο τύπος των ουλών ακμής εξαρτώνται από διάφορους γενετικούς παράγοντες, που είναι συγκεκριμένοι για κάθε άτομο. Μερικά άτομα είναι πιο πιθανό να έχουν σημάδια ακμής λόγω της κληρονομιάς και του τύπου δέρματός τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι όσοι θέλουν να θεραπεύσουν την ακμή πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι βλάβες τους θα επουλωθούν σωστά και μόνιμα.

Οι ήπιες και μαλακές ουλές ακμής χρειάζονται έως και οκτώ εβδομάδες για να εξαφανιστούν. Εάν οι θεραπείες ακμής δεν έχουν αποτέλεσμα, μιλήστε ξανά με το γιατρό σας και αυτός ή αυτή θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μια ισχυρότερη θεραπεία ακμής για τις ουλές, όπως κρέμες θεραπείας ακμής. Αυτό γίνεται για να αποφευχθούν οι εκρήξεις ακμής και να επιτραπεί η απολέπιση των κυττάρων του δέρματος γύρω από τα σημάδια της ακμής.

Ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσετε τα σημάδια ακμής είναι να αποτρέψετε την ακμή χρησιμοποιώντας μια θεραπεία ακμής. Αυτό μπορεί να βάλει τέλος στη βασική αιτία της ακμής, να θεραπεύσει την ακμή και τελικά να αποτρέψει καθόλου τα σημάδια ακμής.

Καλοκαίρι εναντίον ακμής

Το Καλοκαίρι είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους για να αναπληρώσουν τους ατελείωτους μήνες του χειμώνα και της άνοιξης. Σχεδιάζουμε τις διακοπές μας εκ των προτέρων, κάνουμε πάρτι στην παραλία, κάνουμε μια βόλτα στον ήλιο, απολαμβάνουμε κάθε ηλιόλουστη μέρα ξεχνώντας τους κινδύνους στους οποίους εκτιθέμεθα καθώς περνάμε χρόνο στον ήλιο.

Δεν είναι μυστικό ότι ιδρώνουμε περισσότερο όταν ο καιρός είναι ζεστός. Είναι αποδεδειγμένο ότι ο ιδρώτας χειροτερεύει το πρόβλημα με την ακμή. Σκουπίζουμε συχνά το πρόσωπό μας όταν κάνει ζέστη, κάτι που δεν είναι καλή επιλογή αν έχετε ακμή. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεπλύνετε τον ιδρώτα με ζεστό νερό. Μην ξεχνάτε να πλένετε απαλά το πρόσωπό σας. Λόγω της έκθεσης στον ήλιο και τον αέρα, το δέρμα μας γίνεται πολύ ξηρό. Ξεφλουδίζει, σκάει και αισθάνεται σφιχτό. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε βλάβη του ξηρού δέρματος. Επιπλέον, ο άνεμος προσθέτει στην απόφραξη των πόρων. Γι' αυτό είναι σημαντικό να φροντίζετε το δέρμα σας το καλοκαίρι με κατάλληλα προϊόντα θεραπείας ακμής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της γυναικείας λίμπιντο: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για τη γυναικεία σεξουαλική υγεία

Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σεξουαλική ζωή και αναζητούν λύσεις. Το πρόβλημα είναι ότι μπορείς εύκολα να βρεις ένα ανδρικό προϊόν ενίσχυσης: από το γνωστό Viagra μέχρι όλα αυτά τα φυτικά χάπια και κρέμες. Αν και αυτές οι επιλογές όντως αυξάνουν τη γυναικεία σεξουαλική ορμή, έχουν σχεδιαστεί και σχεδιαστεί για άνδρες και μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες. Η ιστορία πίσω από τη γυναικεία λίμπιντο Συχνά προβλήματα , που έχουν να κάνουν με τη σεξουαλική επαφή, εκφοβίζουν τους άνδρες επειδή δεν αναγνωρίζουν πώς να τα αντιμετωπίσουν και πώς να διορθώσουν την κατάσταση. Διαφορετικές φαρμακευτικές εταιρείες επωφελούνται κατάφωρα από αυτή την ιδέα προσφέροντας ανδρικά χάπια ενίσχυσης σε άνδρες που ασχολούνται με τις σεξουαλικές τους σχέσεις. Ωστόσο, παράπονα για χαμηλή λίμπιντο μπορεί να παρατηρηθούν και στις γυναίκες, ειδικά στα 40 τους. Αυτή η κατάσταση εκφράζεται στην πλειονότητα των περιπτώσεων με γρήγορη απώλεια ενδιαφέροντος ή/και ενέργειας πριν οι γυναίκες φτάσουν

Τι είναι η ακμή; Μια ολοκληρωμένη επισκόπηση της ακμής, των σπυριών και των μαύρων στιγμάτων: συμπτώματα, αιτίες, επιλογές θεραπείας.

Με όλη αυτή τη συζήτηση για την ακμή, θα μπορούσαμε κάλλιστα να προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε λίγο την πάθηση. Η ακμή είναι η κοινώς χρησιμοποιούμενη ονομασία για τους πόρους που φράσσονται από σμήγμα (γνωστά και ως λευκά στίγματα και μαύρα στίγματα), σπυράκια, οζίδια ή κύστεις που μπορεί να εμφανιστούν στο πρόσωπο, το λαιμό, τους ώμους, το στήθος, την πλάτη, τα μπράτσα και τα πόδια. Οι περισσότεροι έφηβοι και ένας μεγάλος αριθμός ενηλίκων υποφέρουν από ακμή για περισσότερο ή λιγότερο εκτεταμένες χρονικές περιόδους. Η πάθηση δεν περιορίζεται σε καμία ηλικιακή ομάδα, φυλή ή φύλο. Επηρεάζει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τα μεγαλύτερα προβλήματα με την ακμή είναι η δυσάρεστη εμφάνιση των σπυριών και οι ουλές που μπορεί να αφήσουν πίσω τους. Τύποι ακμής Αν και τα σπυράκια είναι μακράν η πιο κοινή μορφή ακμής και αυτή που είναι πιθανό να συναντήσουν ή να υποφέρουν οι περισσότεροι, θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν και άλλες μορφές. Η απλούστερη μορφή είναι η κοινή ακ

Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για την ενίσχυση του μαστού: Φυσικές θεραπείες ή χειρουργική επέμβαση;

Ενίσχυση στήθους Εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο εύχονται να έχουν μεγαλύτερο στήθος. Ωστόσο, η πλειονότητα αυτών των γυναικών δεν θα επιδιώξει ποτέ οποιαδήποτε μορφή ενίσχυσης του μαστού. Αν και θα ήθελαν να έχουν μεγαλύτερο στήθος, αυτές οι γυναίκες δεν είναι πρόθυμες να υποβάλουν τους εαυτούς τους στους κινδύνους ή τις ασεβείς χειρουργικές επεμβάσεις ενίσχυσης στήθους - και ποιος θα μπορούσε να τις κατηγορήσει; Ειλικρινά, οι περισσότερες επεμβάσεις ενίσχυσης στήθους δημιουργούν λιγότερο από τέλεια αποτελέσματα. Ακόμη και οι γυναίκες που επιλέγουν μια μέτρια ενίσχυση B-cup ή C-cup μπορεί να καταλήξουν με αφύσικα ή ανομοιόμορφα εμφυτεύματα. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι γυναίκες με εμφυτεύματα έχουν 21 τοις εκατό αύξηση στον καρκίνο, η χειρουργική επέμβαση δεν φαίνεται να αξίζει τον κόπο. Οι περισσότερες έξυπνες γυναίκες θα προτιμούσαν να ζήσουν με ένα απογοητευτικό A-Cup παρά να ξοδέψουν χιλιάδες δολάρια θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους για να έχουν μεγαλύτερο στήθος. Τα