Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι είναι η ακμή; Μια ολοκληρωμένη επισκόπηση της ακμής, των σπυριών και των μαύρων στιγμάτων: συμπτώματα, αιτίες, επιλογές θεραπείας.

Με όλη αυτή τη συζήτηση για την ακμή, θα μπορούσαμε κάλλιστα να προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε λίγο την πάθηση. Η ακμή είναι η κοινώς χρησιμοποιούμενη ονομασία για τους πόρους που φράσσονται από σμήγμα (γνωστά και ως λευκά στίγματα και μαύρα στίγματα), σπυράκια, οζίδια ή κύστεις που μπορεί να εμφανιστούν στο πρόσωπο, το λαιμό, τους ώμους, το στήθος, την πλάτη, τα μπράτσα και τα πόδια.

Οι περισσότεροι έφηβοι και ένας μεγάλος αριθμός ενηλίκων υποφέρουν από ακμή για περισσότερο ή λιγότερο εκτεταμένες χρονικές περιόδους. Η πάθηση δεν περιορίζεται σε καμία ηλικιακή ομάδα, φυλή ή φύλο. Επηρεάζει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τα μεγαλύτερα προβλήματα με την ακμή είναι η δυσάρεστη εμφάνιση των σπυριών και οι ουλές που μπορεί να αφήσουν πίσω τους.

Τύποι ακμής

Αν και τα σπυράκιαείναι μακράν η πιο κοινή μορφή ακμής και αυτή που είναι πιθανό να συναντήσουν ή να υποφέρουν οι περισσότεροι, θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν και άλλες μορφές. Η απλούστερη μορφή είναι η κοινή ακμή, η οποία έχει μόνο κωμωδίες, την απλούστερη από τις βλάβες.

Οι βλάβες είναι μικρές κηλίδες του δέρματος που επηρεάζονται από την ακμή, αν και ο όρος «βλάβη» δεν περιορίζεται στις αλλαγές που προκαλούνται από την ακμή στους ιστούς του δέρματος. Οι βλάβες ακμής είναι η εξωτερική μορφή των κωμωδών, των σμηγματογόνων ωοθυλακίων που βουλώνονται από την περίσσεια σμήγματος.

Οι κομενδόνες είναι γνωστές ως μαύρα στίγματα και λευκά στίγματα, ανάλογα με το αν ο πόρος είναι ανοιχτός ή όχι. Τα μαύρα στίγματα είναι πόροι των οποίων τα διευρυμένα ανοίγματα φράσσονται από ένα μείγμα κερατίνης και σμήγματος που είναι μαυρισμένο στην επιφάνεια. Τα Whiteheads είναι κλειστοί πόροι γεμάτοι με το έκκριμα του σμηγματογόνου αδένα που διογκώνεται κάτω από τον ιστό.

Οι κομεντόνες είναι ο συνήθης στόχος για το μάζεμα και το στύψιμο. Ωστόσο, το άνοιγμα ενός ωοθυλακίου σε λιγότερο από στείρες συνθήκες του σπιτιού σας είναι πιθανό να οδηγήσει σε ελαφρά μόλυνση. Ένας ανοιχτός πόρος είναι ένα σημείο εισόδου για όλα τα είδη βακτηρίων.

βλατίδες – Η βλατίδα είναι μια μικρή, συμπαγής συνήθως φλεγμονώδης ανύψωση του δέρματος που δεν περιέχει πύον. Πολύ μικρές βλατίδες μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ομάδες, λόγω της ανταπόκρισης του ιστού στην ακμή.

Φυσίκια – Οι φλύκταινες είναι μικρές φλεγμονώδεις ανυψώσεις του δέρματος που είναι γεμάτες με πύον. Το πύον είναι ένας συνδυασμός βακτηρίων, λευκών αιμοσφαιρίων και νεκρών κυττάρων του δέρματος. Οι φλύκταινες σχηματίζονται συνήθως γύρω από τους σμηγματογόνους θύλακες και τα μαλλιά.

Ωχρά κηλίδα – Η ωχρά κηλίδα είναι μια κόκκινη κηλίδα στο δέρμα που αφήνεται πίσω από μια βλάβη ακμής. Οι ωχρές κηλίδες είναι επίπεδες, κόκκινες και ξεχωρίζουν στο περιβάλλον δέρμα. Μια ομάδα ωχρών κηλίδων δίνει στο πρόσωπο μια φλεγμονώδη όψη.

Οζίδια – Το οζίδιο είναι μια συμπαγής βλάβη, μια από τις πιο επώδυνες βλάβες που προκαλούνται από την ακμή. Τα οζίδια τείνουν να επεκτείνονται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και είναι γνωστό ότι οδηγούν σε καταστροφή ιστών. Μπορεί να είναι πολύ επώδυνο να αφαιρεθούν και να αφήσουν πίσω ουλές. Η οζώδης ακμή είναι μια σοβαρή μορφή ακμής που αντιμετωπίζεται μόνο με ισοτρετινίνη.

Κύστες – Οι κύστεις είναι βλάβες που έχουν σχήμα κάψουλες και περιέχουν υγρό ή ημι-υγρό πύον παρόμοιο με αυτό που βρίσκεται στις φλύκταινες. Ωστόσο, οι κύστεις είναι μεγαλύτερες από τις φλύκταινες και μπορούν να μολυνθούν. Οι κύστεις επεκτείνονται επίσης βαθύτερα στο δέρμα και αφήνουν πίσω τους ουλώδη ιστό. Η οζώδης ακμή είναι ίσως ο χειρότερος τύπος ακμής που είναι γνωστός στον άνθρωπο. Είναι ανθεκτικό στη θεραπεία και ανταποκρίνεται μόνο στην ισοτρετινοΐνη, την ουσία που λαμβάνεται από τη βιταμίνη Α.

Ποιος παθαίνει ακμή;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, σχεδόν όλοι στον κόσμο εμφανίζουν σπυράκια. Όταν το σώμα αλλάζει ταχύτητα και η εφηβεία ξεκινά στην ηλικία. από 12, οι ορμόνες αρχίζουν να αναλαμβάνουν. Δεν έχει σημασία αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Δεν έχει σημασία από πού κατάγεσαι και ποιοι ήταν οι γονείς σου. Δεν έχω ακούσει ποτέ για ένα άτομο που είχε μείνει χωρίς ψεγάδια όλα τα χρόνια της ζωής του. Είτε πρόκειται για φαγητό είτε για ρύπανση, κάτι είναι βέβαιο ότι θα διαταράξει την ορμονική σας ισορροπία αργά ή γρήγορα.

Περισσότερο από το 40 τοις εκατό όλων των εφήβων αναπτύσσουν περιπτώσεις ακμής αρκετά σοβαρές ώστε να δικαιολογούν ιατρική θεραπεία. Οι περισσότερες περιπτώσεις συνήθως επιλύονται χωρίς να χρειάζονται φανταχτερές θεραπείες, αν και απαιτούνται περισσότερες από μία επίσκεψη στον γιατρό. Ωστόσο, η σύγχρονη επιστήμη έχει δημιουργήσει ένα ευρύ φάσμα συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων για την ακμή για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την ακμή τους χωρίς περιττό πόνο.

Ωστόσο, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όλες οι περιπτώσεις ακμής τόσο εύκολα. Η ακμή έρχεται και φεύγει από μόνη της, μεταξύ δώδεκα και είκοσι τριών ετών, αλλά μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν σοβαρές μορφές ακμής, ενώ άλλοι παρουσιάζουν ακμή για πρώτη φορά ως ενήλικες. Αυτό ισχύει κυρίως για τους άνδρες. Λόγω του υψηλότερου επιπέδου ανδρογόνων στα συστήματά τους, οι άνδρες είναι πολύ πιο πιθανό από τις γυναίκες να υποφέρουν από ακμή. Στις γυναίκες, η ακμή σχετίζεται με τον κύκλο γονιμότητάς τους και τις ορμονικές αλλαγές που συνεπάγεται.

Ενώ οι περισσότερες περιπτώσεις ακμής περιορίζονται στο δέρμα του προσώπου, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που υποφέρουν από αυτή την πάθηση εμφανίζουν τουλάχιστον περιστασιακά σπυράκια ή σπυράκια στα χέρια, στην πλάτη, στο στήθος ή ακόμα και στους γλουτούς.

Αιτίες ακμής

Το γεγονός είναι ότι η ακμή είναι αποτέλεσμα υπερδραστήριων ορμονών. Και το σημερινό περιβάλλον έχει δημιουργήσει τόσο φρικτές ορμονικές ανισορροπίες που το σώμα μας παλεύει να συνεχίσει να λειτουργεί με 100% αποτελεσματικότητα.

Έχουμε χιλιάδες πολύ λεπτές τρίχες στο πρόσωπο, στο στήθος και στο πάνω μέρος της πλάτης μας. Κάτω από το δέρμα μας, και προσκολλημένοι σε καθένα από αυτά τα τριχοθυλάκια, υπάρχουν σμηγματογόνοι αδένες, οι οποίοι παράγουν μια λιπαρή ουσία που ονομάζεται σμήγμα. Κανονικά, το σμήγμα είναι καλό, καθώς εμποδίζει το δέρμα μας να στεγνώσει, κάνει το δέρμα μας να λάμπει και το διατηρεί επίσης απαλό και ελαστικό.

Αλλά η ακμή προκαλείται από την υπερδραστηριότητα αυτών των αδένων που στη συνέχεια παράγουν πολύ σμήγμα και εκκρίνουν τις λιπαρές ουσίες στο δέρμα μας.

Με την πάροδο του χρόνου, η έναρξη της εφηβείας και οι φυσικές αλλαγές στο σώμα των εφήβων σημαίνουν ότι συμβαίνουν ορμονικές αλλαγές. Οι γυναίκες υπόκεινται επίσης τακτικά σε αυξημένη ορμονική δραστηριότητα μέχρι την ηλικία της εμμηνόπαυσης.

Αλλά είναι πλέον γνωστό ότι το περιβάλλον μας είχε τεράστιο αντίκτυπο σε εμάς – το μέγεθος, το βάρος, η ανάπτυξη και η γήρανση, η γονιμότητα και η γενική υγεία επηρεάζονται από την ποσότητα της ρύπανσης και την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε, από την ποσότητα από τις ακτίνες UV από τον ήλιο, από το φαγητό που τρώμε και από το νερό που πίνουμε και κάνουμε μπάνιο.

Το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που τρώμε περιέχουν στεροειδή ανάπτυξης. Ίχνη φυτοφαρμάκων υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνουμε. Προϊόντα όπως το σιτάρι και η ζάχαρη προέρχονται από γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες. Το νερό μας περιέχει χημικές ουσίες που σκοτώνουν επιβλαβείς οργανισμούς που μπορεί να μας αρρωστήσουν.

Το επίπεδο των ορμονών στο σώμα μας είναι κυρίως υπεύθυνο για την πρόκληση των αδένων να παράγουν περίσσεια ελαίου. Τελικά, αυτό συνδυάζεται με την άνιση αποβολή των νεκρών κυττάρων του δέρματος και καταλήγει να φράζει τους πόρους μας.

Όταν οι πόροι μας φράσσονται, αυτό προκαλεί μαύρα στίγματα και λευκά στίγματα, τα οποία μπορούν να παραμείνουν φραγμένοι στους πόρους μας για χρόνια και χρόνια. Πιο σοβαρά προβλήματα ακμής, όπως σπυράκια, οζίδια και κύστεις σχηματίζονται όταν τα βακτήρια γίνονται μέρος του μείγματος.

Ένα βακτήριο που ονομάζεται Propionibacterium acnes συνήθως ζει ακίνδυνα στο δέρμα σας, αλλά όταν η υπερβολική λιπαρότητα αρχίζει να φράζει τους πόρους, τρέφεται από το σμήγμα και παράγει χημικές ουσίες και ένζυμα που προκαλούν απόκριση από το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος. Το δέρμα γίνεται φλεγμονή και μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε ξέσπασμα σπυριών, επώδυνων όζων (κάτω από το δέρμα) ή κύστεων. Οι όζοι και οι κύστεις ακμής μπορεί να σπάσουν, εξαπλώνοντας τη μόλυνση στον ιστό του δέρματος που μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε βαθιές και μόνιμες ουλές.

Δεν μπορείτε να ελέγξετε όλους τους παράγοντες που προκαλούν ακμή, αλλά υπάρχουν συστήματα θεραπείας ακμής, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για τον έλεγχο των βακτηρίων που προκαλούν ακμή εσωτερικά και εξωτερικά.

Ο κοινωνικός αντίκτυπος της ακμής

Ο κοινωνικός αντίκτυπος της ακμής είναι τεράστιος. Το δυσάρεστο θέαμα των σπυριών κάνει πολλούς ανθρώπους να τρέχουν στο κοντινό σημείο. φαρμακείο ή φαρμακείο λόγω της αντιληπτής επίδρασης που έχει η ακμή στις κοινωνικές σχέσεις. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια δαπανώνται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο για προϊόντα κατά της ακμής από ανθρώπους σε πέντε ηπείρους.

Η ακμή είναι μια από τις πιο ενοχλητικές. συνθήκες της εποχής μας. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από ακμή δεν βιώνουν κανενός είδους σωματική ενόχληση, το αναπληρώνουν με ψυχολογικές ουλές. Αυτή η επίδραση δεν έχει μελετηθεί σε βάθος, επειδή η ακμή είναι μια κοινή, μη απειλητική κατάσταση που έρχεται και φεύγει από μόνη της και τυχόν ψυχολογικές επιπτώσεις που συνδέονται με αυτήν δεν θεωρήθηκαν ιδιαίτερα σημαντικές.

Ωστόσο, η ακμή έχει ισχυρότερη από ό,τι υποψιαζόμαστε επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων σήμερα. Μελέτες που διεξήχθησαν από ερευνητές έδειξαν ότι τα άτομα που πάσχουν από ακμή εμφανίζουν επίσης:

  • Χαμηλή αυτοπεποίθηση
  • Απογοήτευση
  • Αισθήματα ανεπάρκειας
  • Κατάθλιψη
  • Άρνηση κοινωνικοποίησης
  • Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Αυτές οι επιπτώσεις προκαλούνται από η αρνητική επίδραση που έχει η ακμή στην εμφάνιση και η συνακόλουθη ανησυχία για αρνητικές αντιδράσεις από άλλους. Τα άτομα που πάσχουν από ακμή μπορεί να καταλήξουν να ζουν μη ικανοποιητικές ζωές και να αποτύχουν στο σχολείο, τις δουλειές και την κοινωνική αλληλεπίδραση.

Ακμή ενηλίκων

Συχνά αποκαλείται η σκοτεινή πλευρά της ακμής, η ακμή ενηλίκων είναι ένα από αυτά τα ενοχλητικά θέματα μεταξύ των ενηλίκων, κυρίως επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι την ξεφορτώνονται φυσικά καθώς μεγαλώνουν. Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η ακμή επηρεάζει το 25 τοις εκατό όλων των ενηλίκων ανδρών και το 50 τοις εκατό των ενήλικων γυναικών κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αυτό το καθιστά ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στον σημερινό κόσμο, όπου η κοινωνική ζωή είναι πολύ σημαντική και η φυσική εμφάνιση παίζει καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του καθενός. Ένα πρόσωπο γεμάτο κόκκινες κηλίδες είναι αρκετά κακό για έναν έφηβο, αλλά απείρως χειρότερο για έναν ενήλικα.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορεί να εξαχθεί από τα στατιστικά δεδομένα είναι το γεγονός ότι η ακμή δεν είναι ακριβώς ασυνήθιστη στους ενήλικες. Η ακμή ενηλίκων συνήθως χωρίζεται σε σοβαρές περιπτώσεις ακμής που δεν εξαφανίστηκαν ποτέ και σε εξάρσεις λανθάνουσας ακμής σε άτομα ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που οι άνθρωποι εμφάνισαν ακμή για πρώτη φορά ως ενήλικες, αν και τέτοιες περιπτώσεις είναι κάπως σπάνιες και πυροδοτείται κυρίως από χημικές ουσίες ή χρόνια φυσική πίεση στο δέρμα. Οι αιτίες της ακμής των ενηλίκων δεν είναι πλήρως κατανοητές από την επιστήμη. Θεωρείται ότι οι ορμόνες ευθύνονται για ένα συγκεκριμένο μέρος των περιπτώσεων, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιοι κατάφεραν να συγκρατήσουν την ακμή τους με ορμονική θεραπεία. Σε κάθε περίπτωση, η ακμή ενηλίκων δικαιολογεί ένα ταξίδι στον γιατρό.

Ανεξάρτητα από τις ρίζες της, η ακμή των ενηλίκων έχει την ίδια Μ.Ο. ως κοινές μορφές. Το σμήγμα, μια λιπαρή ουσία που εκκρίνεται από τους σμηγματογόνους αδένες που συνδέονται με τους θύλακες των τριχών, αναμιγνύεται με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και βουλώνει το θύλακα. Έτσι, τα βακτήρια αρχίζουν να ευδοκιμούν στο κλειστό περιβάλλον και το ωοθυλάκιο διογκώνεται με λευκά αιμοσφαίρια και βακτήρια να σκοτώνονται μεταξύ τους μέσα. Οι προσπάθειες επίλυσης της κατάστασης πιέζοντας ανοιχτά τα σπυράκια τείνουν επίσης να επιδεινώσουν την κατάσταση εκθέτοντας απροστάτευτη σάρκα σε περισσότερα βακτήρια.

Οι ενήλικες που πάσχουν από ακμή θα πρέπει να αποφεύγουν ισχυρά καθαριστικά που περιέχουν ισχυρές χημικές ουσίες. Οι γυναίκες πρέπει επίσης να προσέχουν το μακιγιάζ τους, ενώ οι άντρες θα πρέπει να προσπαθούν να ξυρίζονται χωρίς να καταστρέφουν το δέρμα τους στη διαδικασία. Η έκθεση στη σκόνη και τη ρύπανση είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να αποφεύγεται και το δέρμα πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο καθαρό χωρίς υπερβολές.

Μόνιμες συνέπειες της ακμής των εφήβων

Τα εφηβικά χρόνια είναι μια περίοδος δοκιμασίας για κάθε έφηβο. Αν και όλες οι φροντίδες της ενηλικίωσης βρίσκονται ακόμα μακριά στο μέλλον, οι έφηβοι δεν είναι ακριβώς ευτυχισμένοι. Η ανεμελιά και η άγνοια της παιδικής ηλικίας αφήνει περιθώρια για εξέγερση και ερωτήματα σχετικά με τη θέση κάποιου κάτω από τον ήλιο. Αναζητώντας τον δικό τους δρόμο στη ζωή, οι έφηβοι συχνά αισθάνονται ανασφαλείς και παρεξηγημένοι. Δυστυχώς, αν η αναζήτηση μιας θέσης στον κόσμο δεν είναι αρκετή, οι έφηβοι έχουν να αντιμετωπίσουν και δερματικά προβλήματα, όπως η ακμή. Αυτή η αντιαισθητική κατάσταση είναι η κατάρα πολλών εφήβων λόγω των επιπτώσεων που έχει σε ψυχολογικό επίπεδο.

Δεν χρειάζονται πολλά για να καλλιεργηθεί μια αρνητική αυτοεικόνα σε έναν έφηβο. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι τουλάχιστον κάπως ανασφαλείς για την εξωτερική τους εμφάνιση λόγω διαφόρων πραγματικών ή φανταστικών ατελειών. Αλλά μια πραγματική κατάσταση που προκαλεί πραγματική δυσφορία και σηματοδοτεί ένα νεαρό πρόσωπο είναι το κάτι άλλο. Η εύθραυστη αυτοεικόνα και ο αυτοσεβασμός των εφήβων είναι δύσκολο να αντεπεξέλθουν στην πίεση που ασκείται από τις απόψεις των άλλων και τις συγκρίσεις με διάφορα πρότυπα που βρίσκουν οι έφηβοι για τον εαυτό τους. Σε ακραίες περιπτώσεις, η αρνητική εικόνα του εαυτού μετατρέπεται σε μίσος προς τον εαυτό και η παραμορφωτική κατάσταση θεωρείται ως ένα σκληρό όργανο αυτοτιμωρίας για την αποτυχία να ανταποκριθεί σε κάποιο ή άλλο πρότυπο.

Οι νέοι ζουν σε μικρούς κόσμους. Γονείς, φίλοι και η άμορφη ομάδα των ημιγνωστών συμμαθητών είναι τα όρια της κοινωνικής τους ζωής. Φυσικά, οι έφηβοι τείνουν να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στον έπαινο ή την κριτική που προέρχονται από τους φίλους ή τους συμμαθητές τους, με το σκεπτικό ότι οι γονείς σας αγαπούν ούτως ή άλλως και είναι μοιραία προκατειλημμένοι. Όμως, καθώς οι έφηβοι μπορεί να είναι πολύ σκληροί μεταξύ τους, η κριτική των συμμαθητών είναι συχνά αγενής και έχει σκοπό να πληγώσει. Αυτό χρησιμεύει στην αύξηση των συναισθημάτων του άγχους και του στρες, με αποτέλεσμα την απόσυρση από το κοινωνικό περιβάλλον σε έναν ιδιωτικό κόσμο πόνου και ντροπής.

Οι νέοι είναι τρομερά σοβαροί για την εξωτερική εμφάνιση και την κριτική. Απέχουν ακόμα από την εποχή που τα ανθρώπινα όντα συμβιβάζονται με τον εαυτό τους και δεν ενδιαφέρονται πλέον πολύ για το τι λένε ή τι σκέφτονται οι άλλοι. Το να κρύβεις το σώμα ή το πρόσωπό σου και να ντρέπεσαι μόνο και μόνο επειδή κάποιος άλλος είπε ότι αυτό είναι το πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι λάθος και οι έφηβοι πρέπει να βοηθηθούν να το δουν αυτό. Η ακμή μπορεί να νικηθεί με επιμονή και με τη χρήση των σωστών προϊόντων. Ωστόσο, οι ψυχολογικές επιπτώσεις της ακμής πρέπει επίσης να καταπολεμηθούν, διαφορετικά μπορεί να μην εξαφανιστούν ποτέ. Ο νεαρός άνδρας που μισούσε τον εαυτό του επειδή είχε σπυράκια στο πρόσωπό του θα μετατραπεί σε ενήλικα που μισεί τον εαυτό του επειδή είναι λίγο υπέρβαρος ή ότι δεν βγάζει τόσα χρήματα όσο κάποιος συνάδελφός του.

Το αίσθημα δυσφορίας και ντροπής με τον εαυτό του δεν φεύγει πάντα εγκαίρως. Μερικές φορές απλώς βρίσκει ένα νέο πρόβλημα για να λειτουργήσει ως πηγή ενέργειας. Αυτό είναι το μόνιμο αποτέλεσμα της ακμής: κακή εικόνα του εαυτού του, έλλειψη αυτοπεποίθησης και αίσθημα ότι βρίσκεται σε μειονεκτική θέση όταν συγκρίνει τον εαυτό του με άλλους ανθρώπους. Αυτές οι διαθέσεις και νοοτροπίες μπορούν να καταστρέψουν την κοινωνική ζωή οποιουδήποτε και συχνά εμποδίζουν την επαγγελματική εξέλιξη. Δυστυχώς, η ακμή δεν είναι μόνο βαθιά στο δέρμα. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που πρέπει να βρείτε τη θεραπεία ακμής μόλις τη χρειαστείτε.

Ουλές ακμής

Ουλές ακμής είναι τα σημάδια που αφήνουν πίσω οι βλάβες που δεν είχε επουλωθεί ή είχε φλεγμονή. Το μέγεθος, η συχνότητα και ο τύπος τους εξαρτώνται από διάφορους γενετικούς παράγοντες, που είναι ιδιαίτεροι για κάθε άτομο. Μερικά άτομα είναι πιο πιθανό να δουν ουλές να σχηματίζονται στο δέρμα τους, λόγω της κληρονομιάς και του χρώματος του δέρματός τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι θέλουν να βεβαιωθούν ότι οι βλάβες τους θα επουλωθούν σωστά.

Υπάρχουν μόνο δύο τύποι ουλών ακμής. Η απλούστερη ουλή δεν είναι τίποτα άλλο από μια κηλίδα δέρματος που έχει καφέ, ροζ ή μοβ χρώμα, μαρτυρία του γεγονότος ότι υπήρχε ένα σπυράκι. Ο δεύτερος τύπος ονομάζεται ουλή του πάγου και είναι μια μικρή τρύπα στο δέρμα όπου υπήρχε η βλάβη. Οι ουλές συνήθως αφήνονται πίσω μόνο από φλεγμονώδεις βλάβες, όπως φλύκταινες, οζίδια ή κύστεις. Ωστόσο, το να ανοίξετε ένα comedo θα μπορούσε να οδηγήσει σε φλεγμονώδη βλάβη και ουλή.

Οι μελαγχρωματικές ουλές είναι το αποτέλεσμα της διαδικασίας αναδόμησης του φυσικού χρώματος του δέρματος στον επουλωτικό ιστό. Η συγκέντρωση της χρωστικής μπορεί να μειωθεί με διάφορους τύπους θεραπειών, όπως κρέμες λεύκανσης, λοσιόν ή χειρουργική επέμβαση λέιζερ. Η επιλογή των μη συνταγογραφούμενων προϊόντων θα πρέπει να εξαρτάται από τον τύπο και τη σοβαρότητα της ακμής σας. Εάν δεν είστε σίγουροι τι να επιλέξετε, μιλήστε με έναν δερματολόγο.

Τα ήπια σημάδια ακμής χρειάζονται έως και έξι εβδομάδες για να εξαφανιστούν. Εάν τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα ακμής δεν λειτουργούν, μιλήστε ξανά με το γιατρό σας και αυτός ή αυτή θα σας συστήσει μια ισχυρότερη θεραπεία για τις ουλές, πιθανώς ακόμη και κρέμες με βάση τα ρετινοειδή. Αυτό γίνεται για να αποτρέψει τις εξάρσεις της ακμής και να προωθήσει την απόρριψη των κυττάρων του δέρματος μέσα και γύρω από τις ουλές.

Το επόμενο επίπεδο στη θεραπεία ουλών ακμής είναι το χημικό peeling του δέρματός σας. Το λυκολικό, το σαλικυλικό ή το γαλακτικό οξύ χρησιμοποιείται για να ξεφλουδίσει το κατεστραμμένο ανώτερο στρώμα του δέρματος και να προκαλέσει το σχηματισμό μιας νέας και πιο λείας στιβάδας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι ευεργετική ακόμη και για την ενεργό ακμή. Το πίλινγκ συνήθως εκτελείται σε διάστημα εβδομάδων ή μηνών και είναι ως επί το πλείστον αποτελεσματικό κατά των μελαγχρωματικών ουλών.

Ο δεύτερος τύπος ουλών ακμής αντιμετωπίζεται πιο συχνά με δερμοαπόξεση ή επαναφορά της επιφάνειας με λέιζερ. Δερμοαπόξεση σημαίνει ότι το ανώτερο στρώμα του δέρματος αφαιρείται με τη βοήθεια μιας περιστροφικής συρμάτινης βούρτσας υψηλής ταχύτητας ή πέτρας με επίστρωση διαμαντιού. Αυτή η διαδικασία απαιτεί περισσότερες από μία συνεδρίες για κάθε ουλή και έχει το μειονέκτημα ότι δεν αφαιρείται καθόλου η ουλή. Απλώς το κάνει λιγότερο ορατό.

Μια καλύτερη θεραπεία για τα σημάδια της ακμής είναι η ανανέωση της επιδερμίδας με λέιζερ. Παρόμοια με την επίδραση της έκθεσης στον ήλιο, οι γιατροί χρησιμοποιούν το συγκεντρωμένο φως της ακτίνας λέιζερ για να κάψουν ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο μέρος του ανώτερου στρώματος του δέρματος. Πολλοί δερματολόγοι και αισθητικοί χειρουργοί συνιστούν αυτή τη διαδικασία έναντι της δερμοαπόξεσης.

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα των ουλών ακμής είναι να χρησιμοποιήσετε μια θεραπεία ακμής που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει το σώμα σας να θέσει τέλος στη βασική αιτία της ακμής και απλώς να αποτρέψει καθόλου τις ουλές.

Παραλλαγές της σοβαρής ακμής

Οι σοβαρές μορφές ακμής επηρεάζουν λίγους ανθρώπους. Ωστόσο, παρουσιάζουν μεγάλες δυσκολίες στους ανθρώπους που υποφέρουν. Είναι εξαιρετικά παραμορφωτικά και μπορούν να προκαλέσουν ψυχολογικές επιπτώσεις στον πάσχοντα.

Η Acne conglobata είναι μια χρόνια και σοβαρή μορφή κοινής ακμής (κοινή ακμή). Συνήθως χαρακτηρίζεται από βαθιά αποστήματα, σοβαρές φλεγμονές, σοβαρές βλάβες στο δέρμα, ουλές, τα μαύρα στίγματα είναι συνήθως εμφανή και ευρέως διαδεδομένα. Εμφανίζεται συχνά στο πρόσωπο, το στήθος, την πλάτη, τους μηρούς, τους βραχίονες και τους γλουτούς. Συνήθως προσβάλλει εκείνους των οποίων η ηλικία είναι μεταξύ 18-30 ετών.
Στην acne conglobata, σχηματίζονται φλεγμονώδεις όζοι γύρω από πολλαπλούς κωμωδούς, αυξάνοντας σταδιακά σε μέγεθος έως ότου διασπαστούν και εκκρίνουν πύον. Ενδέχεται να σχηματιστούν βαθιά έλκη κάτω από τους όζους, οδηγώντας σε ουλές χηλοειδούς τύπου και κρούστες μπορεί να σχηματιστούν πάνω από βαθιά ελκωμένα οζίδια

Η ακμή conglobata μπορεί να προηγείται από κύστη ακμής, βλατίδες ή φλύκταινες που δεν επουλώνονται, αλλά αντίθετα επιδεινώνονται γρήγορα. Περιστασιακά, η ακμή conglobata φουντώνει σε ακμή που ήταν αδρανής για πολλά χρόνια.

Η Η κεραυνοβόλος ακμή είναι μια ξαφνική έναρξη εξαιρετικά καταστροφικής φλεγμονής, η οποία συνήθως ταλαιπωρεί νεαρούς άνδρες. Συμπτώματα σοβαρής οζοκυτταρικής, συχνά ελκώδους ακμής, πόνος στις αρθρώσεις και πυρετός είναι εμφανή. Μπορεί να προκύψει από ανεπιτυχή θεραπεία της ακμής conglobata. Δεν ανταποκρίνεται καλά στα αντιβιοτικά, επομένως συνήθως συνταγογραφούνται accutane και από του στόματος στεροειδή. Μπορεί να χορηγηθούν κορτικοστεροειδή ή μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα για τη μείωση της φλεγμονής. Οι κρίσεις κεραυνοβόλου ακμής μπορεί να επαναληφθούν και ο ασθενής μπορεί να αναπτύξει ακμή που απαιτεί μακροχρόνια θεραπεία με ισοτρετινοΐνη.

Η Gram-αρνητική ωοθυλακίτιδα είναι μια επιπλοκή της κατάχρησης και της μακροχρόνιας χρήσης αντιβιοτικού. Οι ασθενείς με αυτό το είδος ακμής συνήθως αντιμετωπίζονται με accutane, καθώς είναι γνωστό ότι είναι αποτελεσματικό έναντι των gram-αρνητικών βακτηρίων. Η λέξη "Gram" αναφέρεται σε μια μπλε κηλίδα που χρησιμοποιείται σε εργαστήρια για την ανίχνευση μικροσκοπικών οργανισμών. Ορισμένα βακτήρια δεν χρωματίζονται μπλε και ονομάζονται «αρνητικά κατά Gram».

Το Pyoderma Faciale είναι ο τύπος ακμής που προσβάλλει γυναίκες που ανήκουν κυρίως στις ηλικιακές ομάδες 20-40. Περιορίζεται στο πρόσωπο, εμφανίζεται ξαφνικά ως βαθιές και επιφανειακές κυστικές βλάβες του προσώπου με διασυνδεόμενες «τούνελ» μεταξύ κύστεων, κοκκινωπή φλεγμονή του δέρματος και ελαφρύ πρήξιμο (οίδημα) του δέρματος, σπάνια επιμένει περισσότερο από ένα χρόνο ή έτσι, και δεν σχετίζεται με λιπαρό δέρμα.

Συμβουλές φροντίδας δέρματος για άτομα που πάσχουν από ακμή

Να είστε ευγενικοί

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πρέπει να είστε ευγενικοί με το πρόσωπό σας. Μην πλένετε το πρόσωπό σας με ζεστό ή κρύο νερό. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό δύο φορές την ημέρα και μετά την προπόνησή σας στο γυμναστήριο, σε περίπτωση που κάνετε γυμναστική. Αποφύγετε το κανονικό σαπούνι και άλλα τέτοια προϊόντα που είναι γεμάτα με σκληρές χημικές ουσίες. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα καθαριστικά, ζητήστε τη συμβουλή ενός γιατρού.

Πλύνετε απαλά το πρόσωπό σας και ξεπλύνετε καλά. Στεγνώστε το πρόσωπό σας και αποφύγετε το τρίψιμο. Το τρίψιμο θα μπορούσε να ανοίξει χιλιάδες αόρατες βλάβες στο δέρμα σας που είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων.

Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από το δέρμα σας

Αν και είναι ενάντια στο ένστικτό σας, πρέπει να μάθετε να κρατάτε τα χέρια σας μακριά από σπυράκια και άλλες βλάβες. Το να σφίγγετε τα σπυράκια είναι κακή ιδέα, εκτός εάν εκτελείται υπό στείρες συνθήκες από γιατρό.

Για τα παιδιά

Εάν πρέπει να ξυριστείτε, τότε να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτό. Κάντε μια δοκιμή στον εαυτό σας και δείτε ποιος τύπος ξυραφιού είναι καλύτερος για εσάς. Θα έλεγα ότι τα ηλεκτρικά ξυράφια είναι αυτό που πρέπει να χρησιμοποιήσετε εάν υποφέρετε από ακμή, αλλά κάθε άντρας ξέρει καλύτερα τι λειτουργεί στην περίπτωσή του. Ξυρίστε απαλά και αποφύγετε να ανοίξετε τις υπάρχουσες βλάβες.

Για τα κορίτσια

Τα καλλυντικά είναι μια από τις δευτερεύουσες ρίζες της ακμής. Εάν ακολουθείτε μια θεραπεία ακμής, τότε επιλέξτε μόνο καλλυντικά χωρίς λάδι, διαφορετικά το καλό αποτέλεσμα χάνεται. Θα πρέπει επίσης να κάνετε τεστ στον εαυτό σας και να δείτε ποια καλλυντικά δεν φράζουν τους πόρους σας. Προσέξτε για παρενέργειες εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα των οποίων οι ετικέτες γράφουν «σχεδιασμένα να μην φράζουν τους πόρους».

Μείνετε μακριά από τον ήλιο

Ναι, ένα μαύρισμα θα σας φαινόταν υπέροχο, αλλά θα πρέπει να μάθετε να το κάνετε χωρίς για λίγο. Οι κίνδυνοι της έκθεσης στον ήλιο δεν είναι αποδεκτοί όταν συνειδητοποιείτε ότι ο ήλιος δεν θεραπεύει την ακμή. Οι ακτίνες UV απλώς στεγνώνουν τα εξωτερικά στρώματα του δέρματός σας και το κάνουν να ξεφλουδίζει. Ωστόσο, μόλις είστε μακριά από τον ήλιο, η ακμή θα επιστρέψει. Η παρατεταμένη έκθεση θα σας κάνει επίσης έναν συγκεκριμένο υποψήφιο για καρκίνο του δέρματος.

Η ακμή είναι ένα μεγάλο πρόβλημα: Πώς να βρείτε θεραπεία για την ακμή;

Ακμή; , πιο γνωστά ως σπυράκια, είναι ο όλεθρος σχεδόν κάθε προσώπου και ο χειρότερος εφιάλτης για όσους είναι πολύ άτυχοι να υποφέρουν. Πώς να θεραπεύσετε αυτά τα σπυράκια;

Είναι η πιο κοινή ασθένεια του δέρματος σήμερα. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχεδόν 60 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από ακμή, όπου το 85 τοις εκατό των εφήβων πάσχει από αυτήν.

Η ακμή είναι μια διαταραχή που προκύπτει από τη δράση των ορμονών στους αδένες λίπους του δέρματος (σμηγματογόνους αδένες), η οποία οδηγεί σε βουλωμένους πόρους και σε εξάρσεις βλαβών που συνήθως ονομάζονται σπυράκια ή κηλίδες. Οι βλάβες ακμής εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο, το λαιμό, την πλάτη, το στήθος και τους ώμους.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η ακμή δεν είναι μόνο ασθένεια των εφήβων. Είναι ένας κοινωνικός όλεθρος και μπορεί να αναστατώσει και να παραμορφώσει σε ορισμένες περιπτώσεις. Έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο, καθώς οι άνθρωποι ξοδεύουν πολλά χρήματα σε μη συνταγογραφούμενες και συνταγογραφούμενες θεραπείες και θεραπείες.

Οι περιπτώσεις ακμής ποικίλλουν από ήπιες έως σοβαρές παραμορφωτικές. Κυμαίνεται από κωμωδίνες (μαύρα στίγματα και λευκά στίγματα) έως οζίδια και κύστεις. Ακολουθούν αρκετοί όροι ακμής που μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα την ακμή.

Το Comedo ή το Comedone είναι απλά ένας βουλωμένος και διευρυμένος θύλακος της τρίχας. Όταν ένα comedo είναι ανοιχτό, συνήθως ονομάζεται σπυράκι. Όταν είναι κλειστό ή βαθιά μέσα στο δέρμα, συνήθως ονομάζεται whitehead. Το λευκό στίγμα διαφέρει ως προς το χρώμα από το σπυράκι επειδή το άνοιγμα του βουλωμένου σμηγματογόνου ωοθυλακίου στην επιφάνεια του δέρματος είναι κλειστό ή πολύ στενό, σε αντίθεση με το διατεταμένο ωοθυλακικό άνοιγμα του σπυριού. Ούτε τα μαύρα στίγματα ούτε τα λευκά στίγματα δεν πρέπει να συμπιέζονται ή να ανοίγουν, εκτός εάν εξαχθούν από δερματολόγο υπό στείρες συνθήκες. Ο ιστός που τραυματίζεται από τη συμπίεση ή το μάζεμα μπορεί να μολυνθεί από σταφυλόκοκκους, στρεπτόκοκκους και άλλα βακτήρια του δέρματος.

Οι βλατίδες είναι φλεγμονώδεις βλάβες που εμφανίζονται συνήθως ως μικρές, ροζ εξογκώματα στο δέρμα και μπορεί να είναι ευαίσθητες στην αφή. Μια ομάδα πολύ μικρών βλατίδων και μικροκομεδόνων μπορεί να είναι σχεδόν αόρατη αλλά να έχει μια αίσθηση «γυαλόχαρτου» στην αφή. Μια βλατίδα προκαλείται από εντοπισμένη κυτταρική αντίδραση στη διαδικασία της ακμής.

Οι φλύκταινες είναι βλατίδες που καλύπτονται από βλάβες γεμάτες πύον που μπορεί να είναι κόκκινες στη βάση. Μια φλύκταινα που σχηματίζεται πάνω από ένα σμηγματογόνο θυλάκιο έχει συνήθως μια τρίχα στο κέντρο. Οι φλύκταινες ακμής που επουλώνονται χωρίς να εξελιχθούν σε κυστική μορφή συνήθως δεν αφήνουν σημάδια.

Τα οζίδια είναι συμπαγείς βλάβες σε σχήμα θόλου ή ακανόνιστου σχήματος. Συνήθως χαρακτηρίζονται από φλεγμονή, εκτείνονται σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος και μπορεί να προκαλέσουν καταστροφή ιστού που οδηγεί σε ουλές. Ένα οζίδιο μπορεί να είναι πολύ επώδυνο. Η οζώδης ακμή είναι μια σοβαρή μορφή ακμής που μπορεί να μην ανταποκρίνεται σε άλλες θεραπείες εκτός από την ισοτρετινοΐνη.

Οι κύστεις μπορεί να φαίνονται παρόμοιες με οζίδια, αλλά είναι γεμάτες πύον, πολύ επώδυνες και μπορεί να προκαλέσουν ουλές. Συνήθως περιγράφονται ότι έχουν διάμετρο 5 mm ή περισσότερο.

Έχετε βαρεθεί να κοιτάτε στον καθρέφτη και να βλέπετε τα ίδια άσχημα σημεία και ατέλειες; Εκνευρίζεστε που δεν μπορείτε ποτέ να βγείτε έξω και να περάσετε καλά επειδή ο κόσμος κοιτάζει επίμονα όλη την ώρα; Τότε ακούγεται ότι ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι γι' αυτό. Υπάρχει μια σειρά από αξιόπιστα συστήματα θεραπείας ακμής που επιτίθενται τόσο στις αιτίες όσο και στις συνέπειες της ακμής οπουδήποτε στο σώμα σας.

Διαφορετικές θεραπείες ακμής

Η ακμή είναι η πιο κοινή δερματοπάθεια που είναι γνωστή σήμερα. Εδώ είναι μερικές από τις διαφορετικές θεραπείες ακμής που έχουμε συγκεντρώσει μόνο για εσάς.

Πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα (τρεις το πολύ) με απαλό και μη αρωματικό καθαριστικό. Αποφύγετε τη χρήση σαπουνιών καθώς περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες και συστατικά που μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας.

Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας. Σταμάτα να βάζεις τα χέρια σου στο πρόσωπό σου! Είμαι συχνά ένοχος που ακουμπάω το χέρι μου στο πλάι του κεφαλιού μου ενώ διαβάζω. Επίσης, το τρίψιμο ή το στήριγμα του πηγουνιού σας είναι ένα άλλο κοινό πρόβλημα όταν σκέφτεστε. Αποφύγετε να τρίβετε, να αγγίζετε ή να ξύνετε το δέρμα σας με τα χέρια σας. Τα χέρια σας περιέχουν πολλά βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν εξάρσεις ακμής. Είναι ίσως ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να αποφύγουμε, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος της επαφής χεριού με πρόσωπο κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν έχουμε τις αισθήσεις μας. Κάντε συνήθεια να αποφεύγετε την επαφή με τα χέρια και να το έχετε επίγνωση κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποφύγετε τα βακτήρια.
Αποφύγετε τον πειρασμό να μαζέψετε, να τσιμπήσετε και να πιέσετε την ακμή σας. Αυτό θα στείλει τη μόλυνση βαθύτερα στο δέρμα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ουλές.

Για ήπια έως μέτρια ακμή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικές αλοιφές, διαλύματα, λοσιόν ή τζελ χωρίς ιατρική συνταγή που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, σαλικυλικό οξύ ή αζελαϊκό οξύ ως εναλλακτική λύση στο υπεροξείδιο του βενζοϋλίου. Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι καλύτερο να σκοτώνει το P. acnes και μπορεί να μειώσει την παραγωγή ελαίου. Η ρεζορκινόλη, το σαλικυλικό οξύ και το θείο βοηθούν στη διάσπαση των μαύρων και των λευκών στιγμάτων. Το σαλικυλικό οξύ βοηθά επίσης στη μείωση της αποβολής των κυττάρων που επενδύουν τα ωοθυλάκια των αδένων ελαίου.

Μπορούν επίσης να εφαρμοστούν τοπικά αντιβιοτικά διαλύματα και λοσιόν.

Το έλαιο δέντρου τσαγιού είναι ένας φυσικός αντιβιοτικός και αντιβακτηριακός παράγοντας και έχει ξηραντική δράση στο δέρμα. Διατηρεί μακριά τα βακτήρια P. Acnes μαζί με τη μείωση της λιπαρότητας του προσώπου, γεγονός που καθιστά αυτό το λάδι μια αξιόλογη επένδυση.

Το θείο βοηθά στην επούλωση των υφιστάμενων κηλίδων ξεμπλοκάροντας τους πόρους.

Τα άλφα ή βήτα υδροξυλικά οξέα (AHA ή BHA) δρουν διατηρώντας το δέρμα απολεπισμένο. Το γλυκολικό οξύ, το πιο γνωστό από τη δέσμη είναι μια χρήσιμη επικουρική θεραπεία για την ήπια ακμή. Το μανδελικό οξύ, ένα λιγότερο γνωστό, αλλά ένα που συνδυάζει τις κερατολυτικές ιδιότητες του γλυκολικού οξέος, με τις φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της παρουσίας του P. acnes, μπορεί να θεωρηθεί πιο αποτελεσματικό άλφα υδροξυλικό οξύ στη θεραπεία αλλοιώσεων ακμής. Είναι επίσης πολύ λιγότερο ερεθιστικό από το γλυκολικό οξύ, ένας παράγοντας που μπορεί να είναι πολύ σημαντικός για εκείνους με ευαίσθητο δέρμα που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλους παράγοντες όπως η Retin-A, το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, το θείο ή το σαλικυλικό οξύ. Είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία ήπιων περιπτώσεων ακμής από μόνο του και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία με άλλες θεραπείες για μέτρια ακμή.

Αυτές οι θεραπείες είναι συνήθως αποτελεσματικές μόνο για ήπια έως μέτρια προβλήματα ακμής. Η αποτελεσματικότητα συνήθως διαρκεί αρκετές εβδομάδες ή περίπου τρεις έως έξι μήνες για να γίνει αντιληπτή. Για πιο σοβαρές και σοβαρές καταστάσεις ακμής, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

Εάν αισθάνεστε ότι υπάρχει καλύτερη λύση στα προβλήματα ακμής σας, έχετε δίκιο. Μπορείτε να δοκιμάσετε τα συστήματα θεραπείας ακμής. Τα φυτικά χάπια σκοτώνουν τα βακτήρια, οι βαθιές πλύσεις προσώπου και σώματος ανοίγουν τους πόρους και καθαρίζουν, η προστατευτική κρέμα δρα ως ασπίδα για το δέρμα σας.

Πώς να το αποτρέψετε. ακμή

Κανείς δεν θέλει να έχει ακμή. Κάθε άτομο με ακμή θέλει να απαλλαγεί από αυτήν. Όλοι θέλουν να αποτρέψουν την ακμή. Δυστυχώς, δεν ξέρουμε όλοι πώς να προλάβουμε την ακμή. Δεν υπάρχει θαυματουργή θεραπεία που θα «εξαφανίσει την ακμή σε 3 ημέρες». Δεν υπάρχει κανένα θαύμα. Υπάρχουν όμως προϊόντα θεραπείας που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την ακμή. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση της ακμής.

Στοιχεία για την ακμή

Γεγονός νούμερο ένα. > Η βιομηχανία καλλυντικών κερδίζει δισεκατομμύρια δολάρια από τη δημόσια αναζήτηση για υπέροχο δέρμα. Χρησιμοποιούν τα χρήματα για να διαφημίσουν και να διαιωνίσουν τα προϊόντα τους. Μην ξεγελιέστε από τη διαφημιστική εκστρατεία.

Γεγονός νούμερο δύο. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στην απόφραξη των πόρων: όπως αφυδατωμένο δέρμα, ακατάλληλος καθαρισμός, υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας, υπερβολική συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος, ορμόνες, υπερβολική εφίδρωση, βρώμικη εργασία ή περιβάλλοντα παιχνιδιού, γενετική, μακιγιάζ, δάχτυλα στο πρόσωπο, αλλεργικές αντιδράσεις, δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και πολλά άλλα.

Γεγονός νούμερο τρία. Οι περισσότερες ακαθαρσίες του δέρματος οφείλονται σε φραγμένους πόρους, επομένως ο καλύτερος τρόπος για να έχετε αυτό το όμορφο δέρμα είναι να ξεφράξετε τους πόρους σας.

Πώς να αποτρέψετε την ακμή

1. Αποφύγετε προϊόντα με βάση το λάδι, όπως λοσιόν προσώπου, πλύσιμο και καλλυντικά. Ψάξτε για προϊόντα που είναι «μη φαγεσωρογόνα», σημαίνει ότι δεν θα φράξουν τους πόρους σας.

2. Μην φοράτε σφιχτό κεφαλόδεσμο, καπέλο μπέιζμπολ και/ή κράνος όταν ασκείστε ή αθλείστε και φροντίστε να πλένετε τα εμποτισμένα με τον ιδρώτα πράγματα κάθε φορά που τα φοράτε.

3. Διατηρήστε το δέρμα ενυδατωμένο και υγρό, ώστε τα κύτταρα σας να λειτουργούν σωστά. Ενυδατώστε το πρόσωπό σας με ήπιες, μη φαγεσωρογόνες ενυδατικές κρέμες για να το διατηρήσετε ενυδατωμένο. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Και πάλι, το προϊόν με τη λιγότερη ποσότητα χημικών προσθέτων είναι το καλύτερο. Χρησιμοποιείτε πάντα μια ελαφριά ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σας μετά τον καθαρισμό.

4. Καθαρίστε τους πόρους σας με ένα τονωτικό χωρίς οινόπνευμα ή μαλακτικό δέρματος σε μπάλες βαμβακιού. Μην προσπαθήσετε να τρίψετε σκληρά διαφορετικά θα γδυθείτε και θα καταστρέψετε το δέρμα σας. Ακόμη και μετά το ξέπλυμα του προσώπου σας, εάν δεν αφαιρέσετε τα υπόλοιπα καθαριστικά και χαλαρωμένα υπολείμματα, θα ενσωματώσετε αυτά τα υπολείμματα μόνο βαθύτερα στους πόρους καθώς στρώνετε ορούς και ενυδατικές κρέμες από πάνω. Ο απόλυτος καλύτερος τρόπος για να εκτελέσετε αυτόν τον βαθύ καθαρισμό πόρων είναι με ένα τονωτικό χωρίς οινόπνευμα ή μαλακτικό δέρματος σε μπάλες βαμβακιού. Δεν χρειάζεται να βλάψετε το δέρμα σας με έντονο τρίψιμο ή σκληρά οξέα, απλώς σκουπίστε με βαμβακερά μπαλάκια βρεγμένα με τόνερ μέχρι το τελευταίο βαμβάκι να γίνει τελείως λευκό.

5. Τα στυπτικά, το σαλικυλικό οξύ, τα ρετινοϊκά οξέα και τα γλυκολικά οξέα όλα λειτουργούν για να αποτρέψουν το φράξιμο των πόρων. Λάβετε υπόψη ορισμένα ενεργά συστατικά όπως το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, αυτά τα συστατικά μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές παρενέργειες.
Λοιπόν, αυτά είναι εξαιρετικά εύκολα βήματα για να εξαλείψετε ή να μειώσετε το πρόβλημά σας, ξεκινήστε σήμερα. Η ομορφιά ξεκινά από το δέρμα σου.

Αυτές είναι 5 σημαντικές συμβουλές. Υπάρχουν ακόμη περισσότερα και μην ξεχάσετε να εξετάσετε τα προϊόντα θεραπείας ακμής.

Φυτικές θεραπείες ακμής

Υπάρχουν ορισμένες φυτικά προϊόντα θεραπείας ακμής που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές. Ας ρίξουμε μια ματιά στα συστατικά τους.

 

Πικραλίδα (ρίζα)

 

Ένα τόσο διαδεδομένο ποώδες φυτό όπως η πικραλίδα του ηλίανθου ή η οικογένεια Asteraceae είναι γνωστό για τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες. Επομένως, λειτουργεί τέλεια όταν οι δερματικές ατέλειες αντιμετωπίζονται με τη βοήθειά του.

 

Αυτό το συνηθισμένο παντελόνι των αυλών μας περιέχει πολλές ουσίες χρήσιμες για το σώμα μας: χολίνη, πικρές ενώσεις, ινουλίνη, ασβέστιο, πυριτικό οξύ, νάτριο, θείο και κάλιο, το οποίο είναι επίσης πολύ συγκεντρωμένο στα φρέσκα φύλλα.

Purple Coneflower (σκόνη)

 

Η εχινάκεια διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς συμβάλλει στην παραγωγή ορισμένων λευκών αιμοσφαιρίων. Κάνει επίσης τα κυτταρικά τοιχώματα ισχυρότερα, επομένως το άτομο εκτίθεται λιγότερο σε κίνδυνο που προκαλείται από ιούς και βακτήρια. Δεν είναι σε θέση να διαπεράσουν τους τοίχους που είναι καλά προστατευμένοι. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να φροντίσετε το δέρμα σας κρατώντας μακριά τις φλεγμονώδεις καταστάσεις. Το φυτό φύεται ως αγριολούλουδο στον Καναδά και στις ΗΠΑ. Προς το παρόν, μπορεί επίσης να βρεθεί στην Ευρώπη και την Ασία, καθώς και ένα καλλιεργούμενο φυτό.

 

Αυτό το φυτό είναι επίσης καλό για το κρυολόγημα και τη γρίπη λόγω των ιδιοτήτων του που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Θα πρέπει να λαμβάνεται από το στόμα. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, αντιμετωπίζει τέτοιες δερματικές παθήσεις και τσιμπήματα εκζέματος, ψωρίασης και εντόμων. Λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του, το Coneflower μπορεί να αναστείλει τα βακτήρια και να επιβραδύνει τον σχηματισμό πύου.

Κιλτσίδα (ρίζα)

 

Η κολλιτσίδα φυτρώνει σχεδόν παντού: στις Βόρειες ΗΠΑ, στην Ασία και Ευρώπη. Για αιώνες τα φύλλα και οι ρίζες του έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία σχεδόν όλων των δερματικών παθήσεων και ασθενειών όπως η ακμή, το έκζεμα, ο καρκίνος του δέρματος και άλλες. Το Burdock βοηθά στην αποκατάσταση της ομαλότητας του δέρματος και έχει ήπια αντιβιοτική δράση.

Yellow Dock (ρίζα)

 

Αυτό το πολυετές ανθοφόρο φυτό είναι γνωστό ως γενικό συστηματικό τονωτικό. Τα φύλλα του είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, πρωτεΐνης, σιδήρου και καλίου. Συνήθως συνδυάζεται με sarsaparilla σε αλοιφές, κρέμες και αφεψήματα κατά των χρόνιων δερματικών παθήσεων, για παράδειγμα, ψωρίασης, εκζέματος, δερματικών εξανθημάτων. Ο συνδυασμός αυτών των δύο φυτών είναι αποτελεσματικός λόγω του συνδυασμού της στυπτικής ταννίδας και των καθαρτικών ανθρακινονών που έχουν ενεργές αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Cayenne (40 HU) >

 

Η πικάντικη και καυτή γεύση του κόκκινου πιπεριού καγιέν έχει ένα συστατικό που αναφέρεται ως καψαϊκίνη, το οποίο όταν χρησιμοποιείται τοπικά στην περιοχή του δέρματος μπορεί να μειώσει τον πόνο και τον ερεθισμό. Αυτό το παρόμοιο καταπραϋντικό χαρακτηριστικό μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του κνησμού και του ερεθισμού που προκαλείται από την ψωρίαση του δέρματος. Το πιπέρι καγιέν λειτουργεί ως παράγοντας φορέας που μπορεί να ενεργοποιήσει και να βοηθήσει τη δραστηριότητα ορισμένων άλλων στοιχείων στους αδένες του δέρματος και στους πόρους του δέρματος.

Κόκκινο τριφύλλι (άνθος)

 

Το κόκκινο τριφύλλι είναι γνωστό ότι είναι πλούσιο σε βασικές βιταμίνες για το δέρμα, όπως βιταμίνη Α και σύμπλεγμα βιταμινών Β. Χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των τοξινών από το αίμα. Παλαιότερα, τα φρέσκα λουλούδια ψιλοκόβονταν και απλώνονταν απευθείας στο δέρμα για να αντιμετωπιστούν τα τσιμπήματα των εντόμων από φλεγμονές. Σήμερα, το εκχύλισμα κόκκινου τριφυλλιού είναι ένα από τα συστατικά των κρεμών και των λοσιόν κατά δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση.

Ρίζα γλυκόριζας

Αυτό το βότανο με γλυκά άνθη χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Αγιουρβέδα και στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Η κατάποση σε σωστές ποσότητες μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές και την ερυθρότητα του δέρματος, να θεραπεύσει τη δερματίτιδα και ορισμένες λοιμώξεις. Η γλυκόριζα χρησιμοποιείται επίσης ως φωτιστικό δέρματος και ως μαλακτικό σε καθαριστικά και κρέμες.

Δεν προτρέπουμε να φτιάξετε τέτοιο μείγμα στο τραπέζι της κουζίνας σας. Θυμηθείτε αυτά τα αποτελεσματικά φυτά όταν αγοράζετε προϊόντα για θεραπεία ακμής. Με τέτοια συστατικά θα μπορείτε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πώς να βρείτε την καλύτερη λύση θεραπείας ακμής;

Όταν επιλέγετε. μια λύση θεραπείας ακμής, θέλετε να λειτουργεί και θέλετε να έχει λογικές τιμές. Μπορεί να απογοητευτείτε όταν επιλέγετε τα καλύτερα προϊόντα καταπολέμησης της ακμής για εσάς λόγω της αφθονίας τους στην αγορά σήμερα.

Υπάρχουν φοβερές συμβουλές που μπορούν να κάνουν την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος για εσάς πολύ πιο εύκολη.

1. Οδηγίες που συνιστώνται από τον FDA

Υπάρχουν μερικές συστάσεις για την επιλογή θεραπειών κατά της ακμής με βάση τα βότανα. Οι νέοι κανόνες της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, για παράδειγμα, διασφαλίζουν ότι τα βιολογικά ή φυτικά φάρμακα:

• Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλα τα πρότυπα ασφαλείας

• Είναι απαλλαγμένα από επιβλαβή συστατικά, ρύπους ή ακαθαρσίες

• Το προϊόν πρέπει να φέρει κατάλληλη ετικέτα σύμφωνα με τις οδηγίες που ορίζονται από τα πρότυπα.

Όπως βλέπετε, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε τις ίδιες οδηγίες που συνιστά η FDA όταν επιλέγετε μια κρέμα κατά της ακμής, λοσιόν, λάδι ή άλλο παρόμοιο προϊόν.

2. Είναι κλινικά ελεγμένο;

Ζούμε σε μια εποχή ιατρικής που βασίζεται σε στοιχεία και θα πρέπει να βασίζουμε την κρίση μας σε πραγματικές μαρτυρίες και καθαρά γεγονότα και αποδείξεις, και όχι μόνο σε γυμνούς ισχυρισμούς. Επομένως, επιλέξτε ένα καλό, πολλαπλών συστατικών βοήθημα ακμής, το οποίο έχει συστατικά που έχουν δοκιμαστεί κλινικά από το χρόνο και την εμπειρία και έχουν υποστηριχθεί από ειδικευμένους επαγγελματίες υγείας και γιατρούς για καθημερινή χρήση.

3. Είναι απόλυτα συμβατό;

Τα συμπληρώματα υψηλής ποιότητας παράγονται σύμφωνα με τους τύπους, τα οποία ελαχιστοποιούν τους κινδύνους πιθανών συνεπειών για το μεγαλύτερο μέρος των αγοραστών. Όσοι αναζητούν το αποτελεσματικό σύστημα φροντίδας του δέρματος, θα πρέπει να βρουν αυτό που είναι καλό για άτομα κάθε ηλικίας και φύλου. Επισκεφτείτε το φόρουμ θεραπείας ακμής και περιηγηθείτε στις κριτικές. Το προϊόν σας θα πρέπει να αξιολογηθεί ότι δίνει εξίσου γρήγορα και καλύτερα αποτελέσματα σε νεαρούς ενήλικες καθώς και σε μεσήλικες και ηλικιωμένες γυναίκες και άνδρες.

4. Είναι ακίνδυνο;

Ορισμένα προγράμματα κατά της ακμής έχουν παρενέργειες όπως και τα παραδοσιακά φάρμακα. Επομένως, όταν επιλέγετε το προϊόν σας, ερευνήστε εάν αυτό το συμπλήρωμα περιποίησης δέρματος είναι απαλλαγμένο από τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες στο σώμα σας.

Ο απλούστερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να μελετήσετε καλά όλα τα φόρουμ για την ακμή που μπορείτε να βρείτε και να δείτε εάν το προϊόν που θέλετε να χρησιμοποιήσετε έχει έγκριση από κάποια γνωστή μεγάλη διεθνή αρχή για την υγεία. Συνοψίζοντας, δώστε προσοχή στη γνώμη της πλειοψηφίας γιατί θα είναι η σωστή. Μπορείτε να βρείτε το καλύτερο προϊόν για το δέρμα σας εάν λάβετε υπόψη αυτόν τον παράγοντα.

5. Συγκρίνετε και δείτε εάν το προϊόν είναι προσιτό και οικονομικό

Το προϊόν περιποίησης δέρματος για ασθενείς με ακμή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το καλύτερο εκτός και αν είναι προσιτό. Έτσι, ένα προϊόν που σας προσφέρει περισσότερα για λιγότερο θα ήταν η καλύτερη επιλογή.

Αν πάτε στο φαρμακείο θα δείτε πολλά προϊόντα διαφορετικών τύπων σε αυτό. Όλα στοχεύουν στην καταπολέμηση της ακμής. Θα δείτε λοσιόν, κρέμες περιποίησης δέρματος, συμπληρώματα, λοσιόν, έλαια για την πρόληψη του προβλήματος. Υπάρχουν πολλές μάρκες που παράγουν φυσικά προϊόντα, αλλά δεν λειτουργούν όλες σωστά για να παράγουν καλά αποτελέσματα. Ακόμη και εκείνα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται συχνά μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες ενέργειες.

Το κύριο πράγμα είναι να λάβετε υπόψη τις κριτικές άλλων ατόμων που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πάθησή τους με αυτό ή εκείνο το προϊόν και στη συνέχεια να μοιραστείτε τις εντυπώσεις, ενημερώνοντας τους άλλους χρήστες εάν το προϊόν ήταν χρήσιμο.

Χάπια θεραπείας ακμής χωρίς χειρουργική επέμβαση 

Άνδρες και γυναίκες συχνά προσπαθούν να θεραπεύσουν την ακμή και να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, εξετάζουν χημικές τεχνικές που μπορεί να έχουν αρκετά δυσμενείς, ακόμη και απειλητικές για τη ζωή αποτελέσματα, μέχρι να τελειώσουν με χειρουργική επέμβαση. Αλλά τώρα πολλοί άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι ο ασφαλέστερος τρόπος για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να παίρνετε φάρμακα φυσικής προέλευσης.

Όλο το σώμα σας θα είναι υγιές όταν χρησιμοποιούνται φυτικά φάρμακα. Μπορείτε να μειώσετε τον πόνο και να αποτρέψετε προβλήματα υγείας εάν επιλέξετε φυσικά προϊόντα. Κάντε τη φυσική σας κατάσταση πρώτη προτεραιότητα. Τα φυσικά χάπια θεραπείας ακμής φέρνουν λαμπρά αποτελέσματα και είναι απολύτως ασφαλή. Εάν αποφασίσετε να πάρετε χάπια θεραπείας ακμής φυσικής προέλευσης, θα παρατηρήσετε τα αποτελέσματα πολύ σύντομα. Δεν θα υποφέρετε από επιπλοκές, καθώς αυτά τα χάπια δεν περιλαμβάνουν αφύσικα συστατικά και συντηρητικούς παράγοντες. Μετά από λίγες μόνο ημέρες από τη λήψη των συμπληρωμάτων, θα έχετε καθαρό δέρμα στο πρόσωπο, η ακμή του σώματός σας θα εξαφανιστεί επίσης. Θα απαλλαγείτε από σημάδια γήρανσης όπως ρυτίδες ή ραγάδες.

Τα χάπια θεραπείας ακμής περιέχουν ένα βότανο που ονομάζεται «Ελιξίριο της Νεότητας». Σύμφωνα με το μύθο, το φυτό χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για τη θεραπεία όλων των δερματικών παθήσεων. Το βότανο δεν αναπτύσσεται ευρέως και ανθίζει μόνο δύο φορές το χρόνο. Επομένως, απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για την εξαγωγή χρήσιμων ουσιών. Σύμφωνα με την έρευνα, αυτά τα βότανα περιλαμβάνουν βιολογικά συστατικά που κάνουν το δέρμα σας καθαρό. Τα χάπια θεραπείας ακμής μπορούν να σας δώσουν αυτό που χρειάζεστε και θα τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας.

Τα χάπια θεραπείας ακμής μπορεί να συνοδεύονται από βιταμίνη Ε, η οποία είναι επίσης ένα καλό αντιοξειδωτικό και ενυδατικό επίσης. . Το καθαρό δέρμα προσώπου θα σας κάνει να νιώσετε νέοι και θα συμβάλει στη βελτίωση της αυτοπεποίθησης - όλα αυτά χωρίς πιθανές παρενέργειες!

Φυσικά προϊόντα θεραπείας ακμής

Έτσι, είστε ήδη ώριμοι με τα μέσα για τον αγώνα σας και έχετε ήδη επιλέξει τον τρόπο που θα μην μετανιώνετε για την ακμή και πρόκειται να καταστρέψετε οποιαδήποτε ακμή εμφανίζεται στο δέρμα σας, είτε στους ώμους είτε στα πόδια ή στα χέρια ή οπουδήποτε. Αλλά το ερώτημα είναι ανοιχτό με τα ίδια τα μέσα που θα χρησιμοποιήσετε στον αγώνα σας. Ναι, η υπό κρίση υπόθεση αφορά φυσική θεραπεία ακμής.

Υπάρχουν πολλές αιτίες ακμής. Αυτές οι αιτίες είναι απλώς ευέλικτες, επομένως συμβαίνει να μην ξέρετε από πού προέρχονται αυτά τα αηδιαστικά σημεία. Η ακμή μπορεί να προκληθεί από ορμόνες ή από ανθυγιεινό περιβάλλον – φαίνεται να εμφανίζεται από το πουθενά! Αλλά η αιτία είναι σίγουρα πάντα παρούσα.

Μια τέτοια μεγάλη ποικιλία αιτιών προκαλεί μια μεγάλη ποικιλία από φυσικές επιλογές θεραπείας για την ακμή. Συνήθως αποδεικνύονται με τεστ ή με ευρείες πρακτικές εφαρμογές, αλλά παρόλα αυτά δεν μπορείτε να προβλέψετε εάν κάποιο από αυτά θα είναι πραγματικά χρήσιμο στην περίπτωσή σας. Αλλά αφήστε μια τέτοια πολυσχιδή επιλογή να δίνει ελευθερία στις πράξεις σας. Υπάρχουν πολλοί τύποι προϊόντων και καθένας από αυτούς έχει διαφορετική δράση.

Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για την επιλογή σκευασμάτων κατά της ακμής είναι να διαβάσετε τις κριτικές. Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει μόνο με την προετοιμασία κατά της ακμής. Οι κριτικές προϊόντων δεν γράφτηκαν για πλάκα. Σε τι πρέπει να δώσετε προσοχή διαβάζοντας αναθεωρήσεις φυσικής θεραπείας για την ακμή; Πολύ συχνά γράφεται ότι τα προϊόντα συνιστώνται μόνο σε εγκρίσεις γιατρού. Σε αυτή την περίπτωση είναι αναμφισβήτητα καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν καλό ειδικό πριν χρησιμοποιήσετε τέτοια σκευάσματα.

Μια κριτική προϊόντος μπορεί επίσης να σας δώσει σύντομες πληροφορίες σχετικά με τη φήμη του προϊόντος. Προσπαθήστε να παραθέσετε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις αναφορές της εταιρείας που παράγει αυτό το προϊόν.

Αυτό που πρέπει επίσης να αναφέρετε είναι η εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Αυτό είναι επίσης το μέρος της φήμης, της ασφάλειας του προϊόντος και ένας σημαντικός παράγοντας ως μεμονωμένο πράγμα - εάν λάβετε επιστροφή σε περίπτωση αποτυχίας της προετοιμασίας για να νικήσετε την ακμή σας, τουλάχιστον δεν θα χάσετε χρήματα. Δυστυχώς ο χαμένος χρόνος είναι ήδη εγγυημένος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της γυναικείας λίμπιντο: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για τη γυναικεία σεξουαλική υγεία

Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σεξουαλική ζωή και αναζητούν λύσεις. Το πρόβλημα είναι ότι μπορείς εύκολα να βρεις ένα ανδρικό προϊόν ενίσχυσης: από το γνωστό Viagra μέχρι όλα αυτά τα φυτικά χάπια και κρέμες. Αν και αυτές οι επιλογές όντως αυξάνουν τη γυναικεία σεξουαλική ορμή, έχουν σχεδιαστεί και σχεδιαστεί για άνδρες και μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες. Η ιστορία πίσω από τη γυναικεία λίμπιντο Συχνά προβλήματα , που έχουν να κάνουν με τη σεξουαλική επαφή, εκφοβίζουν τους άνδρες επειδή δεν αναγνωρίζουν πώς να τα αντιμετωπίσουν και πώς να διορθώσουν την κατάσταση. Διαφορετικές φαρμακευτικές εταιρείες επωφελούνται κατάφωρα από αυτή την ιδέα προσφέροντας ανδρικά χάπια ενίσχυσης σε άνδρες που ασχολούνται με τις σεξουαλικές τους σχέσεις. Ωστόσο, παράπονα για χαμηλή λίμπιντο μπορεί να παρατηρηθούν και στις γυναίκες, ειδικά στα 40 τους. Αυτή η κατάσταση εκφράζεται στην πλειονότητα των περιπτώσεων με γρήγορη απώλεια ενδιαφέροντος ή/και ενέργειας πριν οι γυναίκες φτάσουν

Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για την ενίσχυση του μαστού: Φυσικές θεραπείες ή χειρουργική επέμβαση;

Ενίσχυση στήθους Εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο εύχονται να έχουν μεγαλύτερο στήθος. Ωστόσο, η πλειονότητα αυτών των γυναικών δεν θα επιδιώξει ποτέ οποιαδήποτε μορφή ενίσχυσης του μαστού. Αν και θα ήθελαν να έχουν μεγαλύτερο στήθος, αυτές οι γυναίκες δεν είναι πρόθυμες να υποβάλουν τους εαυτούς τους στους κινδύνους ή τις ασεβείς χειρουργικές επεμβάσεις ενίσχυσης στήθους - και ποιος θα μπορούσε να τις κατηγορήσει; Ειλικρινά, οι περισσότερες επεμβάσεις ενίσχυσης στήθους δημιουργούν λιγότερο από τέλεια αποτελέσματα. Ακόμη και οι γυναίκες που επιλέγουν μια μέτρια ενίσχυση B-cup ή C-cup μπορεί να καταλήξουν με αφύσικα ή ανομοιόμορφα εμφυτεύματα. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι γυναίκες με εμφυτεύματα έχουν 21 τοις εκατό αύξηση στον καρκίνο, η χειρουργική επέμβαση δεν φαίνεται να αξίζει τον κόπο. Οι περισσότερες έξυπνες γυναίκες θα προτιμούσαν να ζήσουν με ένα απογοητευτικό A-Cup παρά να ξοδέψουν χιλιάδες δολάρια θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους για να έχουν μεγαλύτερο στήθος. Τα